Acer: Microsoft legt Windows tablet fabrikanten teveel ristricties op (update)

01 juni 2011 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-tablet

Microsoft gaat waarschijnlijk ergens volgende week haar nieuwe Windows 8 tablet OS aan het publiek laten zien, maar nog voordat er daadwerkelijk tablets verschenen zijn wordt er al geklaagd door hardware fabrikanten. Acer's CEO, J.T. Wang, heeft namelijk tegenover Bloomberg aangegeven dat Microsoft te veel eisen stelt aan Windows tablets en het hele proces van begin tot eind wil controleren.

De exacte restricties die Microsoft de fabrikanten oplegt zijn niet bekend, maar in ieder geval zou het gaan om de keuze in processoren. Acer spreekt niet alleen voor zichzelf en geeft aan dat ook andere chip leveranciers en PC fabrikanten hier moeite mee hebben. Wellicht moet Microsoft overwegen om in de voetsporen van Apple te treden en haar eigen tablet van begin tot eind ontwikkelen.

Update 01/06 19.40: Er is nu iets meer bekend over alle irritaties bij Acer en andere tablet en chip fabrikanten. Volgens drie bronnen binnen Microsoft zou de software gigant chip makers vragen om met niet meer dan één computer/tablet fabrikant te werken voor Windows 8. Hiermee wil Microsoft meer controle krijgen over de levering en de hardware partners. Computer fabrikanten en chip makers die zich hier aan houden kunnen kortingen of betere producten tegemoet zien. Dit beperkt chip makers natuurlijk in het aantal producten waar hun processor verwerkt kan worden en sommige computer fabrikanten zouden wel eens zonder processor kunnen komen zitten als ze niet uitgekozen worden. Wordt vervolgd..


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)