Acer kondigt nieuwe Spin-convertibles aan

31 augustus 2016 2 Minuten 0 Reacties
Acer Spin

Acer heeft vier nieuwe Spin-convertibles aangekondigd in aanloop naar IFA. Het gaat om Spin 1, Spin 3, Spin 5 en Spin 7.

Acer heeft maar liefst vier nieuwe convertibles aangekondigd in een nieuwe reeks die Spin wordt genoemd. Het gaat om de Spin 7, de Spin 5, de Spin 3 en de Spin 1. Alle convertibles draaien op Windows 10 en beschikken uiteraard over een scharnier waardoor ze in alle mogelijke standen te gebruiken zijn.

Specificaties Spin 7

De Spin 7 is de beste convertible in de nieuwe reeks. Het apparaat wordt door Acer aangekondigd als ’s werelds dunste convertible notebook. Hij is niet dikker dan 11 millimeter en weegt slechts 1,2 kilogram. Het is de bedoeling dat de convertible ook niet vaak aan de lader gehangen hoeft te worden. Acer heeft gekozen voor een accu die zo’n acht uur mee kan zonder hem opnieuw op te hoeven laden. Wat betreft processor heeft men voor dit 14 inch apparaat gekozen voor een zevende generatie Intel i7. Verder beschikt het apparaat over maximaal 8GB aan werkgeheugen en een 256GB SSD harde schijf.

Specificaties Spin 5

Ook voor de Spin 5, een apparaat met een 13,3 inch beeldscherm, heeft Acer gekozen voor een zevende generatie Intel Core-processor. Daarbij kan men kiezen uit verschillende varianten van de Spin 5. De beste variant beschikt over 16GB werkgeheugen en een SSD harde schijf tot 512GB. Volgens Acer moet de accu van dit apparaat tot tien uur meegaan.

Advertentie

Specificaties Spin 3

De Spin 3 is het apparaat met het grootste beeldscherm van de vier nieuwe Spin-convertibles. De veelzijdige laptop herbergt een 15,6 inch Full HD IPS-scherm. Onder de motorkap vinden we tot 12GB aan werkgeheugen en een zesde generatie Intel Core-processor. Wat verder opvalt, is dat de Spin 3 een SSD-schijf meekrijgt en een gewone harde schijf. Bij de laatstgenoemde kan men kiezen tot 1TB. De batterijduur schijnt maximaal 9,5 uur te zijn.

Specificaties Spin 1

De laatste serie is de Spin 1. Daartoe behoren convertibles waarbij je verschillende schermen tegen kunt komen. In het ene geval gaat het om 11,6 inch Full HD IPS-schermen en in het andere geval 13 inch Full HD IPS-schermen. Deze tablets vallen in de goedkoopste categorie en zijn vooral gemaakt met het oog op gebruik in klaslokalen. Er is dan ook ondersteuning voor een Acer Active Pen met Windows Ink.

Prijs en beschikbaarheid

Acer heeft ook direct bekendgemaakt wanneer we de nieuwe convertibles in de winkel kunnen verwachten en vanaf welke prijs ze beschikbaar komen. Alle vier de varianten liggen vanaf oktober in de schappen. De Spin 7 zal vanaf 1299 euro beschikbaar komen, de Spin 5 vanaf 699 euro, de Spin 3 vanaf 599 euro en de Spin 1 voor 399 euro.

Reacties (0)