Acer komt mogelijk met tablet die op Chrome OS draait

08 april 2014 2 Minuten 0 Reacties
Google-Chrome-OS-chromebook

Eind deze maand heeft Acer een evenement gepland waar we mogelijk 's werelds eerste tablet die op Chrome OS draait te zien krijgen.

Eind deze maand heeft Acer een evenement gepland waar we mogelijk nieuwe tablets te zien krijgen. Vorige week berichtten we al over de nog aangekondigde Iconia W5 en W7 tablets die we daar mogelijk gaan zien, maar er zijn ook aanwijzingen voor een Chrome OS tablet van de Taiwanese fabrikant.

Naast Windows 8 tablets en mogelijk Android tablets lijkt het er op dat Acer ook een tablet gaat aankondigen die draait op Chrome OS. Dat komt onder andere door de beweringen van Chromium evangelist Francois Beaufort over het ontwikkelen van een virtual keyboard en het experimenteren met een Intel Bay Trail Chrome OS Board. Ook zijn er onlangs aanwijzingen voor de komst van Chrome OS tablets gespot in de meest recente versie van het besturingssysteem. Zo omschrijft Google in de release notes een optie voor schermrotatie, iets dat we normaal gesproken alleen bij tablets terugzien.

Chrome OS is een besturingssysteem dat ontwikkeld is door Google. Het systeem is gebaseerd op de internetbrowser Google Chrome en het opensource Linuxkernel. Chrome OS is oorspronkelijk ontwikkeld voor computers, netbooks en notebooks. Tot op heden heeft geen enkele fabrikant een Chrome OS tablet gepresenteerd, en is het bovendien onduidelijk of Google deze weg wel wil inslaan. Het bedrijf heeft immers al eens laten weten geen plannen voor Chrome OS tablets te hebben. Nu Acer zelf aangekondigd heeft 29 april een evenement te gaan organiseren met de naam “a touch more connected” laaien de geruchten toch weer op.

Advertentie

De keuze van Acer om een Chrome OS tablet te lanceren is geen vreemde beslissing, aangezien desktopcomputers en laptops minder populair worden en tablets juist in een opmars zijn. Bovendien doet Acer het relatief goed met zijn Chromebooks en is het uitgeven van een tablet met Chrome OS een goede boost voor het platform en voor Acer zelf, dat het de afgelopen jaren niet makkelijk heeft gehad op de computermarkt.

Of deze tablet daadwerkelijk op de markt komt moet eind deze maand tijdens het evenement van Acer blijken. Het is een mogelijkheid maar we moeten een slag om de arm houden aangezien er de laatste tijd nog maar weinig aanwijzingen voor de komst van Chrome OS tablets verschenen zijn.

Reacties (0)