Acer introduceert Aspire R 13 en Aspire R 14 convertibles

03 september 2014 3 Minuten 0 Reacties
Acer-Aspire-R-13-2

Acer heeft twee nieuwe flexibele laptop-series met Windows 8 gepresenteerd in Berlijn. De convertibles in beide series zijn als laptop en als tablet te gebruiken.

De nieuwe flexibele productlijnen die Acer vandaag introduceerde tijdens IFA 2014 zijn zogenaamde hybrides tussen laptop en tablet. Door gebruik te maken van verschillende scharnier-types heeft Acer binnenkort een paar breed inzetbare laptop/tablet convertibles op de markt.

Acer Aspire R 13

De Aspire R 13-serie beschikt over een aantal geavanceerde functies, waaronder FHD- en WQHD-schermen, Gorilla Glass 3, Solid State-drives en ondersteuning voor een optionele Acer Active Pen. Om te zorgen dat hij koel en stil blijft, beschikt de Aspire R 13 over een geavanceerd dual air-intake systeem voor comfortabel en ruisvrij computergebruik. De lichtgewicht Aspire R 13 beschikt over twee unieke scharnieren die hem zowel flexibel als stabiel maken, een roterend scharnier en een dubbel scharnier.

Het 13,3 inch scherm is aan de zijkant vastgemaakt met de ZL Aero-scharnier van Acer, waardoor het scherm 180 graden kan draaien, zodat het op zes verschillende manieren kan worden gebruikt. De modi volgens Acer PR:

  • Notebook-modus – geeft een nauwkeurig en ruim toetsenbord voor maximale productiviteit.
  • ZL-modus – brengt het scherm dichterbij om het makkelijk te kunnen lezen en voor surfen op het internet.
  • Standaard-modus – maakt het eenvoudig om eenschema te tekenen, aantekeningen te maken, met anderen te brainstormen of illustraties te bewerken. De standaard is stevig genoeg om te kunnen tekenen en voor andere interacties op het touchscherm.
  • Tablet-modus – De Aspire R 13 kan worden gebruikt als tablet of voor surfen op het internet, gamen of het bekijken van video’s. Het scherm past perfect in het chassis, maakt hem gestroomlijnd en makkelijk vast te houden.
  • Tent-modus – de ideale positie als er weinig ruimte is, zoals op het opklaptafeltje in vliegtuigstoelen.
  • Display-modus – goed voor het bekijken van foto’s en video of te gamen met anderen.

Deze machine komt op de markt vanaf 999 euro, maar door verschillende configuratie-opties kan de prijs al snel oplopen. Zo zijn er modellen met Intel Core i5- of i7-processoren, tot maximaal 1TB Solid State drives in een RAID-0-configuratie en maximaal 8GB geheugen. Het meest bijzondere is echter de keuzemogelijkheid in de schermresolutie: FHD of QHD.

Acer Aspire R 14

Dit is wederom een convertible die we het beste kunnen omschrijven als een Lenovo Yoga product, met het ondertussen bekende en veelgebruikte 360 graden-scharnier waardoor het scherm helemaal naar achter kan klappen om zo als tablet dienst te doen.

Door tussenposities zijn er verschillende andere mogelijkheden, volgens Acer PR de volgende:

  • Notebook-modus – de meest efficiënte manier voor werk en productiviteit; ideaal voor veel toetsenbordinvoer.
  • Display-modus – brengt het scherm dichterbij om films te kijken en kan ook worden gebruikt als een grote fotolijst.
  • Tent-modus – perfect voor kleine ruimtes, zoals een opklaptafeltje in een vliegtuig of op het aanrecht.
  • Pad-modus – voor gebruik als een tablet, surfen op internet, spelen van lichte spelletjes, het delen van informatie.

De Acer Aspire R 14 beschikt over een 14-inch (1366 x 768) scherm, en er is keuze uit een selectie van Intel-processoren waaronder Pentium, Core i3-, i5- of i7-processoren en maximaal 12GB geheugen voor krachtige prestaties. Het opslaggeheugen bedraagt 500GB of 1TB. Deze en andere configuratie-opties kunnen de beginprijs van 549 euro al snel omhoog drijven.

Reacties (0)