Acer Iconia Tab A510 vanaf begin april te koop voor 449 euro (update)

14 februari 2012 2 Minuten 6 Reacties
Iconia-Tab-A510

Het blijkt maar weer eens dat niks definitief is voordat een fabrikant het zelf officieel communiceert. Eind januari werd de Acer Iconia Tab A510 quad-core tablet in Duitsland aan de pers gepresenteerd en wist een woordvoerder een prijsindicatie van 499 euro te geven. Vandaag is de tablet in Frankrijk gepresenteerd en noemt met een prijs van 399 euro. Acer Nederland geeft weer een andere prijs.

In het artikel over de Duitse prijs werd al duidelijk dan 499 euro teveel was, zeker gezien het feit dat Acer naast dit model ook de high-end Iconia Tab A700 met Full HD display zal lanceren. Wil Acer kunnen concurreren met merken als ASUS en Samsung zal de prijs richting de 399 euro moeten gaan. In Frankrijk is vandaag deze prijs ook opgedoken voor de 32GB Wifi-only variant van de Iconia Tab A510.

Toch is ook deze prijs opvallend, maar dan om een andere reden. Acer heeft namelijk recentelijk de Iconia Tab A200 in Nederland gelanceerd. De 16Gb versie van dit model is momenteel te koop voor zo’n 380 euro. Nu is het niet moeilijk om te zien waar het fout gaat. Wie zal nu nog kiezen voor een tablet zonder quad-core processor die 19 euro minder kost? Mocht de prijs kloppen zou het kunnen beteken dat de in Duitsland genoemde prijs van 599 euro voor het goedkoopste Iconia Tab A700 model ook zal zakken. Om het allemaal duidelijk te krijgen hebben we Acer natuurlijk om opheldering gevraagd.

De Iconia Tab A510 moet in ieder geval in Frankrijk begin april op de markt verschijnen en beschikt onder meer over Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een Tegra 3 quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een USB aansluiting, een HDMI aansluiting en een microSD card reader. Ook moet er een 3G variant gelanceerd worden met de naam Iconia Tab A511. Beide modellen zullen leverbaar zijn in het zwart en in het zilver.

Update: Acer Nederland laat weten dat de Iconia Tab A510 inderdaad begin april zal verschijnen maar dan wel voor een prijs van 449 euro voor de 32GB Wifi-only variant. Dit ligt netjes tussen de A200 en komende A700 tablets in, al wist Acer Nederland nog geen bevestiging te geven van de prijs voor de A700. Momenteel staat er voor Nederland geen 3G variant in de planning voor de A510 en ook een 16GB variant zal niet gelanceerd worden. Daarbij wist Acer te melden dat de Iconia Tab A700 en A701 in respectievelijk juni en mei te koop zullen zijn in Nederland.

Bron: Netbooknews

Reacties (6)