Acer en HP kondigen Windows 10 S-versies aan van bestaande convertible-tablets

02 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
hp-probook-x360-convertible

Acer en HP hebben als eersten, na Microsoft zelf, met de Acer TravelMate Spin B1 en de HP Probook x360 Education Edition twee aantrekkelijk geprijsde convertible Windows-tablets op de markt gebracht. Die worden nu ook te koop gezet met Windows 10 S, en die versies zijn aanzienlijk goedkoper.

Goedkoper

Dat was ook precies de bedoeling van Microsoft: goedkope tablets en laptops op de markt krijgen, met een uitgeklede versie van Windows 10 erop die de zaak goedkoper maakt. Zo wil Microsoft het opnemen tegen de goedkope Chrome-tablets en -laptops.

Windows light

Windows 10 S is vandaag officieel gepresenteerd. Het is een soort light-versie van Windows 10 die kan omgaan met goedkope hardware. Er kunnen alleen apps op draaien uit de Windows Store. De apparaten met Windows 10 S zijn vooral bestemd voor gebruik in scholen. Wil iemand er toch de volledige versie van Windows 10 op zetten, dan is dat achteraf altijd mogelijk.

HP

HP had al een vrij goedkope Windows 10-convertible op de markt, de Probook x360. Die kost in Nederland tussen 500 en 600 euro, ondanks de beperkte hardware. Internationaal kost deze convertible 329 dollar, en daar schaaft HP voor de Windows 10 S-versie dertig dollar van af. Voor die prijs krijgt de school of particulier die hem koopt de beschikking over een ruggedized apparaat dat tegen een stootje kan.

Advertentie

Acer

Een soortgelijke prijsdump doet Acer met de TravelMate Spin B1. Deze convertible kost in de Windows 10 S-versie 299 dollar, honderd dollar minder dan de originele versie met het volledige Windows 10. De originele Windows 10-versie van deze laptop is overigens nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Reacties (0)