Aanwijzingen voor nieuwe Google Nexus-tablet gespot

09 mei 2014 2 Minuten 0 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

In de Chromium issuetracker zijn aanwijzingen voor de komst van een nieuwe Google Nexus-tablet, mogelijk de Nexus 8 van HTC, gevonden.

Er zijn al vele geruchten over de komst van een nieuwe Nexus-tablet verschenen de afgelopen maanden maar Google heeft tot op heden niks van zich laten horen. Vandaag zijn echter aanwijzingen voor het bestaan van een nieuwe Nexus-tablet gespot in de Chromium issuetracker.

Aanwijzingen Nexus-tablet gespot

De website Myce zegt aanwijzingen voor de komst van een Nexus 8 of 9 gevonden te hebben. Dit maakt de website op uit de codenaam ‘Flounder’ die in de Chromium issuetracker beschreven wordt. Deze codenaam, die vertaald in het Nederlands platvis betekent, verwijst naar een vissensoort. Dat we daarom mogelijk aanwijzingen voor een nieuwe Nexus-tablet zien komt door het feit dat Google eerdere Nexus-toestellen ook met een codenaam van een vissensoort uitrustte. Zo ging de Nexus 10 door het leven als ‘Manta’ en kreeg de Nexus 5 smartphone de codenaam ‘Hamerhead’ mee.

De codenaam is echter niet de enige aanwijzing. Volgens de website kunnen we uit de build fingerprint opmaken dat het om een nieuwe Nexus-tablet gaan. De letters ‘AA’ in de code AAV36B’ zouden verwijzen naar een recente Android-versie, mogelijk Android 4.4 KitKat. De letter ‘V’ staat voor het tweede kwartaal van dit jaar en ’36’ verwijst naast de 36e dag in dit kwartaal waarop de build uitgebracht is. De letter ‘B’ staat voor de tweede build van die dag.

Advertentie

Specificaties

Over de specificaties krijgen we helaas geen duidelijkheid. Zo gaat het mogelijk om een 8-inch of 9-inch Nexus-tablet, waar al een tijdje geruchten over verschijnen. Er zijn echter ook geruchten verschenen over een nieuwe Google Nexus 10 en Asus zou werken aan een opvolger van de Nexus 7. Als we alle geruchten samenpakken dat lijkt het waarschijnlijk dat Google’s nieuwste tablet geproduceerd wordt door HTC, een opvallende keuze omdat het bedrijf in de tabletmarkt nog weinig succes behaald heeft. Onder de motorkap gaan we waarschijnlijk een 64-bit Intel Moorefield-processor zien.

Lees ook onze Google Nexus 7 (2013) review.

Reacties (0)