7 inch tablets hebben 2 procent van de markt in handen, iPad domineert

28 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
iPad-screenshot

Apple heeft het nog steeds goed voor elkaar met een groot en overtuigend marktaandeel van de iPad 2 en 7 inch tablets krijgen nog geen voet aan de grond. Dat is min of meer de conclusie van een onderzoek van het Europese Context. Apple zou afgelopen zomer 2,99 miljoen van de 4,05 miljoen verkochte tablets in Europa geleverd hebben en is dus nog steeds de te kloppen fabrikant.

De bovenstaande getallen tonen een marktaandeel van een kleine 74 procent maar in de zomer wist HP ook nog heel wat TouchPad tablets voor spotprijzen te verkopen. Trek deze er van af en je komt op een marktaandeel van zo’n 80 procent. In oktober zou dit percentage gedaald zijn naar zo’n 72 procent maar het wordt in het onderzoek niet duidelijk welke Android fabrikant hier dan vooral winst gehaald heeft. De best verkopende android tablets in Europa zijn volgens Context de ASUS Eee Pad Transformer en de Acer Iconia Tab A500.

Ook interessant is dat de markt voor 7 inch tablets nog minimaal is. Ok, tijdens het onderzoek waren tablets als de Huawei MediaPad en de Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus of Galaxy Tab 7.7 nog niet te koop maar het toont wel dat onder andere de BlackBerry PlayBook en de Acer Iconia Tab A100 geen indruk hebben kunnen maken. Toch kiezen steeds meer fabrikanten voor een 7 inch model dus wellicht dat de groei in dit segment nog moet komen.

In ieder geval wordt wederom bevestigd dat de Android tabets nog een lange weg te gaan hebben.

Reacties (0)