5 tips om meer uit de batterij van je iPhone 6s te halen

03 december 2015 3 Minuten 0 Reacties
accu

De iPhone 6s is op vrijwel alle punten verbeterd ten opzichte van de iPhone 6, maar wat betreft batterijduur is er weinig vooruitgang geboekt.

Doordat er ruimte moest worden vrijgemaakt voor een onderdeel van het nieuwe 3D Touch-display, is de batterij van het nieuwe toestel iets kleiner.

5 tips voor een langere accuduur

Erg veel gevolgen heeft de kleinere batterij overigens niet op de batterijduur. Doordat de iPhone 6s efficiëntere hardware heeft dan de iPhone 6 is de batterijduur nagenoeg gelijk gebleven. De accusterkte bedraagt 1715 mAh: wat een maximale standby-tijd van 240 uur betekent. Een probleem is echter wel dat het daardoor nog steeds lastig is om het einde van de dag te halen zonder een extra batterijlading. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het batterijverbruik te reduceren.

1) Verlaag de helderheid van het scherm

De eerste tip waarmee je de batterijduur aanzienlijk kunt verlengen is het verlagen van de helderheid van het scherm. Hoewel een hoge helderheid het scherm beter leesbaar maakt en het geheel er bovendien wat mooier uitziet, kost een hoge helderheid flink wat batterijstroom. Het loont dus om de helderheid te verlagen. Het is met behulp van de functie ‘Instellingen → Beeldscherm en helderheid → Pas automatisch aan’ mogelijk de iPhone zelf een goede helderheid te laten instellen.

Houd daarnaast ook rekening met de temperatuur. De ideale omgevingstemperatuur van de iPhone ligt tussen de 16 en 22 °C. Wanneer het device wordt blootgesteld aan temperaturen buiten dit kader, loop je het risico dat de capaciteit van de batterij permanent wordt aangetast. Laad de telefoon bijvoorbeeld op zonder hoesje, dit kan extra warmte genereren dat weer een negatief effect kan hebben op de accu.

2) Schakel widgets en animaties uit

Widgets en animaties op het homescherm kunnen ook aardig wat energie verbruiken en ze voegen in de meeste gevallen maar weinig toe aan de gebruikservaring. Voor een lange batterijduur is het daarom verstandig om zowel widgets als animaties uit te schakelen. Er zou daarbij eventueel een uitzondering gemaakt kunnen worden voor widgets die erg veel gebruikt worden.

3) Gebruik draadloos netwerk waar mogelijk

Het is belangrijk om waar mogelijk gebruik te maken van draadloze netwerken. Internet via een draadloos netwerk verbruikt minder stroom dan internet via het mobiele netwerk en je bespaart op deze manier dus niet alleen mobiele data, maar ook batterijstroom. Is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van een draadloos netwerk, controleer dan af en toe of de dataverbinding stabiel is. Een onstabiele dataverbinding zorgt voor een hoger stroomverbruik en op plaatsen met een onstabiele dataverbinding is het daarom verstandig om de dataverbinding tijdelijk uit te schakelen.

4) Gebruik de energiebesparingsmodus

De vierde tip is het gebruik van de in iOS 9 geïntroduceerde energiebesparingsmodus. De nieuwe functie kan gevonden worden onder ‘InstellingenBatterij’ en door de functie in te schakelen kan de batterijduur met ongeveer 1 uur worden verlengd. Dit is mogelijk doordat zaken als het automatisch ophalen van email en automatische downloads worden uitgeschakeld. Het batterijpictogram in de taakbalk van de iPhone zal geel worden als de energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

5) Bekijk regelmatig welke apps veel stroom verbruiken

Daarnaast kun je in het Batterij-menu ook bekijken welke apps veel stroom verbruiken. Onder het item ‘Batterijverbruik kan je precies zien welke apps de afgelopen 24 uur veel stroom hebben verbruikt, hoeveel tijd ze op het scherm zijn gebruikt en hoeveel tijd ze op de achtergrond hebben gedraaid. Schakel apps die niet of weinig gebruikt worden, maar die wel veel op de achtergrond draaien uit en vermijd indien mogelijk het gebruik van apps die relatief veel stroom verbruiken.

Reacties (0)