4G-netwerk T-Mobile vanaf 18 november beschikbaar

16 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
t-mobile

T-Mobile stelt op 18 november het netwerk beschikbaar in de Randstand en in 2014 moet 80 procent van de klanten over een 4G-verbinding beschikken.

T-Mobile pakt het iets anders aan dat de concurrenten want alle klanten met een 3G-abonnement worden automatisch overgezet op het 4G-netwerk, mits ze zich dus binnen het dekkingsgebied bevinden. Daarbij moet ook de hardware, de telefoon of tablet, ondersteuning voor een 4G-verbinding bieden.

Vanaf 18 november is het 4G-netwerk van T-Mobile beschikbaar voor klanten die zich in de Randstad (Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam) bevinden. De daarop volgende maanden wordt het netwerk langzaamaan uitgebreid.

Hoewel alle klanten de beschikking over het 4G-netwerk krijgen betekent dit niet dat de snelheid er op papier ook voor iedereen op vooruit gaat. Klanten met een goedkoop abonnement met minder dan 1GB aan data blijven op papier een snelheid van 15Mbps houden, waar dit eerst op 14.4Mbps lag. Klanten met een abonnement waarin 1GB tot 2GB aan data opgenomen is krijgen een snelheid van 30Mbps, en klanten met een databundel van 2.5GB of hoger krijgen een snelheid van 50Mbps.

Lees meer over 4G tablets en abonnementen.

Reacties (0)