300 apps voor de HP TouchPad bij lancering; maakt HP een kans?

29 juni 2011 1 Minuut 12 Reacties
HP-TouchPad-feature

Komende vrijdag, 1 juli, wordt de HP TouchPad officieel gelanceerd in een aantal grote landen, waaronder de VS. Momenteel kunnen er al pre-orders geplaatst worden, maar de verkoop gaat vrijdag pas van start. Op deze dag zullen er volgens HP ongeveer 300 applicaties beschikbaar zijn die speciaal voor de TouchPad zijn ontwikkeld.

Vanaf volgende week kunnen we zien of de TouchPad echt dat succes gaat worden wat HP verwacht. Natuurlijk zijn er veel Palm en webOS fans die de TouchPad graag zouden willen hebben, maar we hebben bij de verkopen van de BlackBerry PlayBook gezien dat dit alleen niet voldoende is. HP moet ervoor zorgen dat de TouchPad boven de concurrentie uitspringt. Volgens HP moet de controle over de hardware en software voor een consistentere gebruikerservaring gaan zorgen dan bij Android. Het Android besturingssysteem bevat nu al zoveel versies en wordt gebruikt door tal van fabrikanten dat je qua software en hardware soms de bomen door het bos niet meer ziet. HP wil dus gedeeltelijk de kant van Apple op; totale controle over de hardware en software.

Apple heeft het een hoop succes gebracht, dus waarom geldt dit niet voor HP? Aan de andere kant; RIM heeft het ook geprobeerd met de PlayBook en dat blijkt geen groot succes. Het zal van verschillende factoren afhankelijk zijn, onder andere de hoeveelheid applicaties die beschikbaar zijn voor het webOS 3.0 besturingssysteem. HP zegt 300 applicaties (geoptimaliseerd voor de tablet en dus niet de standaard 3.000 webOS applicaties) klaar te hebben voor de eerste TouchPad gebruikers, wat wellicht wat aan de lage kant lijkt. Maar, kijk nu eens naar de Android Honeycomb geoptimaliseerde applicaties.. Dat zijn er nog steeds geen 300. Bij de introductie van Android 3.0 waren er maar een tiental applicaties beschikbaar.

Met steun van app ontwikkelaars en een (relatieve) openheid van HP moet het qua applicaties in ieder geval goed komen. De oordelen over de hardware zullen we de komende weken snel gaan zien, maar HP heeft zeker een kans om een unieke tablet in de markt te zetten, mits het algemene publiek – en niet alleen de Palm fans – ook wordt aangetrokken.

Advertentie

Bron: FastCompany

Reacties (12)