12 procent van de bedrijven in België gebruikt tablets

29 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
Zakelijke-tablet

Voor consumenten is de tablet al bijna niet meer weg te denken uit het huishouden maar voor bedrijven ligt de drempel wat hoger door onder andere integratie met gebruikte softwarepakketten en investeringskosten. Echter zien steeds meer bedrijven de voordelen van tablets. In België is het actieve gebruik van tablets door bedrijven het afgelopen jaar met 67 procent gestegen.

iPad nog steeds dé zakelijke tablet

Eind 2011 maakte 7 procent van de bedrijven in België actief gebruik van tablets. Op dit moment ligt dit percentage volgens Computer Profile op 12 procent. Niet geheel onverwacht is de iPad nog steeds de meest gebruikte tablet voor zakelijke doeleinden. De kans is echter groot dat hier volgend jaar verandering in zal komen door de recente introductie van het voor tablets geoptimaliseerde Windows 8.

Gezondheidssector blijft achter

Uit het onderzoek van Computer Profile onder 3.000 Belgische bedrijven blijkt dat de toename in vrijwel alle sectoren zichtbaar is. Alleen de gezondheidssector loopt op dit moment nog achter. De kans is groot dat hier binnenkort verandering in komt. Gisteren berichtten we namelijk over de toegevoegde waarde van tablets bij zorg op afstand. Volgens het Nederlandse Sensire wordt de zorg op afstand beter wanneer gebruik wordt gemaakt van tablets.

Via: ZDNet


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)