Blu-ray mogelijkheden

Oppo UDP-203

Functies Blu-ray (spelers)

Blu-ray biedt veel mogelijkheden door de grote opslagcapaciteit, maar ook door extra functies in Blu-ray spelers kunnen we veel meer doen dan alleen een film kijken.

BD-Live

Met BD-Live is het mogelijk om via de internetverbinding van de Blu-ray speler extra content te downloaden, zoals previews en exclusieve extra’s van de film. Deze functie zit tegenwoordig op bijna elke Blu-ray speler. Maar ook de Blu-ray disc moet uitgerust zijn met de BD-Live functie en BD-Live materiaal om er gebruik van te kunnen maken. Om BD-Live te gebruiken moet je Blu-ray speler verbonden worden met internet. Lees hier meer over bij het kopje Ethernet.

Wanneer internet correct is aangesloten verschijnt er op de aangesloten tv allerlei informatie over de Blu-ray discs die je bekijkt. Je kunt bijvoorbeeld naar de website van de film toe gaan of een forum over de desbetreffende film en zelfs chatten is soms mogelijk. Wat ook leuk is, is dat sommige films spelletjes online aanbieden die je op je tv kunt spelen. Inmiddels bieden veel Blu-ray spelers de BD-Live functie. Kijk goed of de BD-Live functie op de Blu-Ray speler zit voordat je hem aanschaft, want het voegt veel extra mogelijkheden aan films kijken toe. Let wel; Niet elke Blu-ray disc heeft de BD-Live functie. Het BD-Live logo vind je dan ook terug op de hoes van een Blu-ray disc.

Advertentie

Ethernet

Ethernet is eigenlijk de aansluiting op je Blu-ray speler die ervoor zorgt dat je verbinding kunt maken met je eigen netwerk en dan dus ook het internet. Bij de nieuwste Blu-ray spelers kan dit draadloos via Wifi, maar de wat “oudere” spelers maken nog gebruik van de ethernet aansluiting. Hiervoor moet je een ethernetkabel, die aangesloten zit op je netwerk of internet verbinding, aansluiten op je Blu-ray speler. Vervolgens stel je de speler zo in dat hij verbinding kan maken met je netwerk. De rest gaat helemaal vanzelf.

Maar ook een groot voordeel is dat je via de ethernet aansluiting je Blu-ray speler automatisch kunt laten updaten. Wanneer er nieuwe software voor de speler beschikbaar is krijg je een melding op het scherm en kun je met een druk op de knop de nieuwste software downloaden. Zo blijft je speler veel lang up-to-date en hoef je niet elk jaar op zoek te gaan naar een nieuwe speler.

Lees meer over Blu-ray spelers en firmware updates.

Internet Portal

Naast de nieuwste TV’s hebben ook steeds meer Blu-ray spelers een internetportal functie (ook Smart tv genoemd). Met deze internet portal kun je gebruik maken van bepaalde services die zich op het internet bevinden, mits je natuurlijk aangesloten bent op het internet. Voorbeelden zijn Panasonic’s Viera Connect portal en LG’s NetCast portal. Hiermee kun je via je TV op internet en bijvoorbeeld filmpjes zoeken op Youtube, sportwedstrijden bekijken via Eurosport, verschillende games en applicaties downloaden, en nieuws en weer informatie krijgen. Ook bieden sommige spelers toegang tot het internet via een ingebouwde web browser.

Lees meer over waar je op moet letten voordat je een Blu-ray speler koopt.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, plasma tv’s, receivers, luidsprekers, Smart tv’s, oled tv’s, digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Homecinema Informatiegids.