Zoeksite Film.nl geeft je legale download- en streamingopties

01 februari 2017 1 Minuut 1 Reacties
Zoeksite-Film.nl-geeft-je-legale-download-en-streamingopties

Een aantal partijen binnen de Nederlandse entertainmentindustrie is begonnen met Film.nl, een zoekwebsite voor films en series. Op de site vind je overzichten van waar jouw favoriete films en series te downloaden of te streamen zijn. Op deze manier hoopt de industrie het illegaal verkrijgen van films tegen te gaan.

Het is vaak niet duidelijk waar je films en series legaal kunt kijken. Dat is één van de redenen dat er zoveel illegaal wordt gedownload en gestreamd. En daarom is er Film.nl. Je zoekt op de website naar een film of serie, waarna je een handig overzicht te zien krijgt. Digitale diensten waar je de film kunt kijken, zoals Netflix en iTunes, staan bijvoorbeeld aangegeven. Maar ook retailers als Bol.com en MediaMarkt worden meegenomen in de resultaten.

Ook als je al wel altijd legaal films kijkt, via Netflix bijvoorbeeld, kan Film.nl handig zijn. Er is tenslotte (helaas) nog geen enkele streamingdienst die alle films en series aanbiedt. Tenslotte biedt de website de mogelijkheid om gewoon door de films te bladeren, als je bijvoorbeeld nog niet weet wat je wilt kijken. Op elke serie- en filmpagina vind je een trailer, het jaar van uitgave, het genre, de speelduur en een rating. Hoewel de website ook op je telefoon goed te bekijken is, is er een Film.nl app verkrijgbaar voor Android en iOS. Wel zo handig.

Partners Film.nl

Film.nl is onderdeel van Stichting Film.nl, ondersteund door het Nederlands Filmfonds, Abraham Tuschinski Fonds, Filmdistributeurs Nederland, Filmproducenten Nederland, NLKabel, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Economische Zaken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
01 februari 2017 om 22:47

Hij zoekt wel maar er zijn series en films die hij dan wel vind maar geen bronnen of je word verwezen naar torrentsite dus zijn hun nu ook illegaal bezig op deze site daar sturen ze je dan heen om te zoeken.
Zal ook niet veel helpen zo.

Inloggen