Zo zorgt Sony ervoor dat de PS4 Pro ook ‘gewone’ PS4-spellen afspeelt

24 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
ps4-pro

Sony heeft meer bekend gemaakt over de technische kwaliteiten van de PS4 Pro: zo zorgt de console ervoor dat alles goed blijft werken. Zo is er ook extra werkgeheugen aanwezig, dat genoeg ruimte aanbiedt voor applicaties zoals de videostreamingdienst Netflix.

Zo werkt de PS4 Pro

De PS4 Pro is eigenlijk een console die tussen de PlayStation 4 en de (mogelijke) PlayStation 5 valt en biedt een mid-cycle-optie aan, aan de mensen die op zoek zijn naar iets meer dan de PS4 te bieden heeft. In een interview met Eurogamer heeft Sony’s Mark Cerny laten weten hoe de PlayStation 4 Pro ontwikkeld is en hoe de console alle oudere games (zo’n zevenhonderd titels) van het apparaat kan afspelen. De grootste vooruitgang is geboekt op het gebied van de gpu, de graphics processing unit. Die is namelijk in kracht verdubbeld.

En wanneer de PS4 Pro reguliere PS4-spellen afspeelt, dan zet het systeem automatisch de helft van de gpu uit. Helaas is hetzelfde niet gelukt op het gebied van de cpu (central processing unit); die is ‘maar’ met dertig procent in kracht toegenomen. Verder is er nog 1GB aan (goedkoper DDR3-)werkgeheugen toegevoegd, zodat apps als Netflix daar gebruik van kunnen maken. Dat betekent dat er meer werkgeheugen over is voor het systeem en zijn apps, wat uiteindelijk wederom voor een snellere en soepelere ervaring moet zorgen.

De PS4 Pro beschikt nu dus over 8GB aan (iets duurder GDDR5-)werkgeheugen, plus 1GB aan extra DDR3-werkgeheugen. Daarnaast gebruikt het apparaat 512MB voor het upscalen van het menu (naar een 4K-resolutie). Lees hier meer over de verschillen tussen de PS4’s.

Advertentie

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)