YouTube voegt 2160p-optie voor 4K-content toe aan videospeler

30 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
YouTube-retina-2

Het is al een tijdje mogelijk om 4K-content te uploaden naar YouTube maar een aparte optie voor het herkennen en weergeven van dit hoge resolutie materiaal was er nog niet. Daar is deze week verandering in gekomen.

Videodienst YouTube heeft deze week een nieuwe optie aan de videospeler toegevoegd. Wanneer je materiaal in de hoge 4K Ultra HD resolutie, 2.160 bij 3.840 of 4.096 pixels, uploadt naar YouTube dan verschijnt de 2160p-optie in de videospeler. Voorheen werd dan alleen de 1080p-optie en ‘origineel’ weergegeven waardoor het voor kijkers lastig te zien was of een video ook in 4K-resolutie te bekijken was. 

Met de nieuwe 2160p-optie moet het eenvoudiger worden om snel 4K-content te vinden op YouTube. Met inmiddels al aardig wat 4K Ultra HD tv’s op de markt en de verwachting dat er tijdens CES 2014 een groot aantal nieuwe en goedkopere modellen gelanceerd gaan worden moet ook het aanbod van content snel groeien. Eerder gaf Google al aan dat YouTube voortaan van de VP9-codec gebruikt voor het comprimeren van video’s, waaronder ook video’s in 4K-resolutie. De compressie maakt de grote bestanden een stuk kleiner zonder teveel aan kwaliteit in te leveren.

Reacties (0)