YouTube Kids komt in 2019 naar Nederland

04 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
YouTube-Kids

Google heeft bekendgemaakt dat YouTube Kids in 2019 naar Nederland zal komen. Dit is een veilige omgeving op het platform, voor kinderen. De app zal vanaf het voorjaar voor Android en iOS beschikbaar zijn, laat de woordvoerder weten.

YouTube Kids naar Nederland

De app YouTube Kids komt officieel naar Nederland, laat Google-woordvoerder Rachid Finge weten in een tweet. Tegenover Nu.nl laat Finge weten dat de Android- en iOS-app vanaf volgend voorjaar beschikbaar zullen zijn. De app werd oorspronkelijk al in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd. Kids is een videoplatform voor kinderen, waar ze veilig video’s moeten kunnen bekijken. Ook zijn er instellingen voor ouders beschikbaar en kan er bijvoorbeeld tijdslot worden ingesteld en kan de zoekfunctie worden uitgeschakeld.

Verder kunnen ouders ook specifieke kanalen blokkeren, zodat je zeker weet dat die video’s niet worden bekeken. Maar dat betekent niet dat alle slechte content wordt geblokkeerd, want er komt nog wel eens een video of advertentie door alle blokkades heen. Daarom is er ook een functie waarmee ouders bepalen welke video’s er bekeken kunnen worden. Verder zal er in Nederland een team aan YouTube-medewerkers gaan bekijken welke kanalen wel en niet thuishoren binnen YouTube Kids. Een algoritme doet dan nog een laatste controle.

Reacties (0)