‘YouTube-app verschijnt deze week op Nintendo Switch’

05 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-retina

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan brengt Google deze week officieel de YouTube-app naar de Nintendo Switch. De videostreamingdienst is namelijk gespot op de Nintendo-website. Officieel is er helaas nog niets over bekend.

YouTube op Nintendo Switch – gerucht

Omdat Nintendo de Nintendo Switch als gameconsole in de markt heeft gezet, en dus niet als multimedia-apparaat, beschikt het apparaat niet over apps voor muziek- of videostreamingdiensten (in Europa, in Amerika is er tenminste één app beschikbaar). Maar zoals het er nu naar uitziet zal YouTube vanaf 8 november beschikbaar zijn voor de hybride spelcomputer. De app van de dienst is namelijk verschenen op de website van Nintendo of America, waar de app wordt aangeraden als suggestie als beschikbare media-applicatie.

Nintendo of America-directeur en -COO Reggie Fils-Aimé heeft in een eerdere verklaring al aangegeven dat er uiteindelijk ook media-apps naar de Nintendo Switch zullen komen, maar dat daar achter de schermen nog druk over gediscussieerd wordt. De reden dat dit gerucht nu breed wordt opgepakt, heeft te maken met het feit dat de game Yoshi’s Crafted World ook eerder te zien was op de officiële Nintendo-website, vlak voordat de game werd gepresenteerd. Hopelijk kunnen we later deze week dus positief nieuws leveren.

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Dan kun je altijd onze recensie er nog eens op naslaan. Daarnaast publiceren we een aantal keer per jaar een overzicht van de beste games die je kunt spelen en uiteraard komen Nintendo Switch-spellen ook aan bod. Ons meest recente overzicht, op moment van schrijven, kun je hier terugvinden.

Reacties (0)