Xbox Series X en Series S kunnen framerates videogames verdubbelen

18 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
xbox-series-x

Microsoft presenteert de FPS Boost-modus voor Xbox Series X en Series S, waardoor de consoles framerates van videogames verdubbelen.

De Xbox Series X en Series S zijn al in staat de prestaties van backward compatible games te verbeteren. En de nieuwe FPS Boost doet daar een schepje bovenop. Oudere games draaien daardoor nog beter op de nieuwe hardware — en ontwikkelaars hoeven daar niets voor te doen.

Xbox Series X en S krijgen FPS Boost

Sommige games kunnen rekenen op een verdubbeling van het aantal frames per seconde. Microsoft zegt daarnaast dat enkele spellen zelfs een verviervoudiging krijgen. De eerste lading games die FPS Boost ondersteunen zijn Far Cry 4, New Super Lucky’s Tale, Sniper Elite 4, UFC 4 en Watch Dogs 2.

Per game verschilt de boost, overigens. Zo heeft New Super Lucky’s Tale ineens de beschikking over 120 fps (frames per seconde), terwijl UFC 4 60 fps krijgt (op de Xbox Series S, dat wordt specifiek vermeld).

Advertentie

Games die FPS Boost ondersteunen krijgen een extra label mee, zoals dat nu ook gebeurt wanneer Auto HDR geactiveerd wordt. Wanneer je dan het Xbox-menu opent met de Xbox-knop op je controller, dan staat er links Auto HDR wanneer je een oud spel speelt. Wanneer FPS Boost ondersteund wordt, dan staat dat nieuwe label eronder, in hetzelfde menu.

Microsoft laat verder weten dat dit nog maar het begin is. In de toekomst worden er nog meer titels aangekondigd die FPS Boost ondersteunen. Wanneer de nieuwe dashboardupdate verschijnt, ergens in de lente, dan krijg je ook meer controle over de verschillende mogelijkheden die de Xbox Series X en Series S aanbieden.

Zo kun je straks Auto HDR en de FPS Boost uitschakelen wanneer je dat prettiger vindt, bijvoorbeeld. Niet alleen zorg je zo mogelijk voor een prettiger beeld voor je ogen (mocht je de nieuwe functies niet zo fijn vinden), ook kun je zo heel snel zien wat die functionaliteiten voor impact hebben op je oude games.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)