Xbox One laat straks zien welke games geschikt zijn voor Xbox One X

18 augustus 2017 2 Minuten 0 Reacties
xbox-one-x-console

De Xbox One zal straks laten zien welke games er geschikt zijn voor de krachtigere versie van de spelcomputer, de Xbox One X. Die versie van de console kan games in 4K en HDR afspelen, dus is het goed om te weten welke games in je bibliotheek die dingen ondersteunen.

Checken welke games Xbox One X ondersteunen

Het is een aparte consolegeneratie. Zowel Sony als Microsoft hebben straks een verbeterde versie van hun huidige console op de markt uitgebracht met games die wel op beide systemen werken, maar er veel beter uit zullen zien op het nieuwere model. Maar hoe weet je nu of de games die je al hebt ondersteuning aanbieden voor dingen als 4K of HDR? Of gewoonweg geoptimaliseerd zijn voor de Xbox One X? Daar heeft Microsoft een antwoord op gevonden: dat kun je straks achterhalen in de sectie voor je games en applicaties op je Xbox One.

Momenteel kunnen testers van nieuwe Xbox One-software namelijk aan de slag met een nieuwe sorteermethode. Die gamers kunnen nu sorteren op:

Hierdoor kun je straks dus in een oogopslag zien welke games zijn geoptimaliseerd voor de Xbox One X, of je die console nou in huis hebt of niet. Haal je hem straks wel in huis, dan weet je meteen waar je kunt beginnen om alles uit de spelcomputer te halen. Wanneer deze update voor iedereen wordt uitgerold, is helaas op moment van schrijven nog niet bekend.

Advertentie

Meer lezen?

Lees hier wat de verschillen tussen de Xbox One, Xbox One S en Xbox One X zijn. Meer geïnteresseerd in PlayStation en de mogelijkheden wat 4K en HDR betreft? Dan kun je terecht in dit uitgebreid achtergrondartikel. Ook leggen we in dit artikel de Xbox One X en de PlayStation 4 naast elkaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)