Xbox Live krijgt geen nieuwe naam, Xbox Live Gold blijft bestaan

06 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-live

Microsoft is niet van plan afscheid te nemen van Xbox Live of Xbox Live Gold, nadat daar eerder wel geruchten over verschenen. Het bedrijf heeft de voorwaarden voor de online dienst aangepast, waarin er op een andere manier verwezen werd naar Live. Maar er is dus in feite niets aan de hand.

Xbox Live Gold blijft gewoon bestaan

De reden dan Microsoft andere bewoordingen gebruikten, komt doordat de dienst nu breder dan ooit is en ook achterliggende services heeft als cross-saves. Die taal is nodig om onderscheid te maken tussen het systeem aan de achterkant en aan de voorkant, aldus een vertegenwoordiger tegenover The Verge. Ook verschenen er geruchten over het verdwijnen van Xbox Live Gold. De vertegenwoordiger zegt hierover dat Microsoft geen plannen heeft om dat te doen, omdat de dienst een belangrijke functie heeft voor online gaming.

Het zou echter nog wel kunnen dat Xbox Live Gold straks een gratis dienst wordt. Spelers op een Xbox One, en straks ook op een Xbox Series X, betalen nu nog maandelijks of jaarlijks voor een abonnement — terwijl pc-spelers dat niet hoeven te doen. Dan krijg je straks vreemde situaties wanneer iemand bijvoorbeeld Halo Infinite wil spelen: het spel ondersteunt mogelijk crossplay en de multiplayer is gratis voor iedereen. Xbox-spelers moeten dan alsnog een bedrag neerleggen voor het kunnen spelen van die gratis multiplayermodus.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn. Het volgende overzicht verschijnt deze maand.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)