Xbox Live Gold-prijzen gaan omhoog in Nederland (update 2)

22 januari 2021 2 Minuten 2 Reacties
xbox-live-gold

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de prijs voor het Xbox Live Gold-abonnement (voor multiplayer en meer) in sommige regio's omhoog gaat.

Het nieuws over de verhoging van de prijzen voor de verschillende Xbox Live Gold-abonnementen is te lezen op de website van Xbox. Helaas noemt Microsoft niet in welke regio’s de prijs omhoog gaat. Maar, zo vult het bedrijf aan, abonnees in de betreffende regio’s krijgen hier snel bericht over (in sommige gevallen hebben gamers al het bericht ontvangen, houd dus voorlopig je berichtencentrum in de gaten).

Hogere Xbox Live Gold-prijzen

Eén van de regio’s is de Verenigde Staten. Daar wordt het maandabonnement met een dollar duurder en wordt dus 10,99 dollar. Het kwartaalabonnement kost straks 5 dollar meer (dus 29,99 dollar). In Nederland betaal je daar respectievelijk 6,99 en 19,99 euro voor. De prijzen van de abonnement voor twaalf en zes maanden gaan eveneens omhoog, maar dat geldt niet voor bestaande abonnees. Pas wanneer je een nieuw abonnement afsluit, krijg je te maken met de verhoging.

Het halfjaarabonnement kost straks 59,99 dollar. Mocht je nog een abonnement hebben, dan is het mogelijk je Xbox Live Gold om te zetten naar Xbox Game Pass Ultimate, zonder extra kosten. Dat kan tot maximaal 36 maanden. Heb je dus veel Live Gold gekocht tijdens een sale, dan krijg je met het resterende aantal maanden toegang tot alle games die het bedrijf aanbiedt via het game-abonnement.

Wanneer je straks dus (opnieuw) een abonnement bij Microsoft afneemt, dan betaal je niet eenmalig 60 dollar (of 60 euro, maar meestal minder als je even op internet zoekt), maar het dubbele. Microsoft verwijderde vorig jaar stilletjes aan de optie voor het jaarabonnement, dat destijds 60 dollar kostte. Het is echter niet duidelijk hoe Microsoft die prijsverhoging precies rechtvaardigt; Sony biedt bijvoorbeeld nog steeds PlayStation Plus aan voor 60 dollar per jaar. Mogelijk probeert Microsoft gamers hiermee over te halen het complete abonnement van Game Pass Ultimate te overwegen.

Het bedrijf benadrukt dat de prijzen voor Xbox Live Gold de afgelopen tien jaar nagenoeg onveranderd zijn. Mocht je bericht krijgen van Microsoft (nogmaals: op moment van schrijven is het niet duidelijk of Nederland ook bij deze regio’s hoort), dan krijg je 45 dagen later te maken met de prijsverhoging.

Update

De Nederlandse nieuwe prijzen zijn ook inmiddels bekend (via Nutech):

  • Maandabonnent: 8,99 euro
  • Kwartaalabonnement: 19,99 euro
  • Halfjaarabonnement (een nieuw soort abonnement): 47,99 euro

Update 2

Inmiddels heeft Microsoft laten weten dat de prijzen toch niet omhoog gaan. De prijzen blijven dus zoals ze de afgelopen jaren al waren. Wel is er een andere verandering doorgevoerd: free-to-play titels hebben geen Xbox Live meer nodig voor online multiplayer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Wesley

Wesley
23 januari 2021 om 13:00

Hey Wesley (mooie naam),
Volgens mij heeft Xbox de prijzen alweer teruggedraaid, althans dat lees ik her en der. Misschien nóg een update? 😛
Groetjes, Wes

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
25 januari 2021 om 09:09

Klopt helemaal! Had ik ook gezien, maar ik werk niet in het weekend dus kon het niet eerder aanpassen. Bericht is inmiddels up to date. 🙂

Inloggen