Xbox Live blijft problemen vertonen, op Xbox 360 en One

18 februari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-Xbox-One

De online gameservice Xbox Live vertoont ook vandaag kuren, maar ditmaal niet alleen op Xbox 360. Ook Xbox One lijkt getroffen. Microsoft heeft de problemen erkent en is bezig de problematiek te verhelpen.

Problemen op Xbox Live houden aan

Maandag hadden we het er al even over: Xbox Live vertoont weer eens kuren. Wat er aan de hand is, weten we niet. Microsoft heeft de problemen gisteravond pas erkent en normaliter geeft het bedrijf geen informatie over de oorzaak van de problemen. De groep Lizard Squad, die met de feestdagen een naam voor zichzelf maakte, claimde Xbox Live te hebben platgelegd, maar dat is niet te controleren. Het kan ook zijn dat die groep gewoon iets claimt op basis van een toevallige gebeurtenis, wat Lizard Squad mogelijk al eerder deed.

In tegenstelling tot de berichtgeving van maandag, blijken nu ook Xbox One-eigenaars getroffen te zijn. Zelf geeft Microsoft aan dat er problemen zijn met de achievements (behalen en bekijken, alleen op Xbox 360), maar gamers klagen online op social media over het niet kunnen inloggen op Xbox Live, waardoor er bijvoorbeeld niet online gegamed kan worden. Daarnaast kunnen sommige spelers niet eens singleplayer-speller spelen, omdat het inloggen op externe servers, bijvoorbeeld die van Electronic Arts, ook niet altijd mogelijk is.

Zo is het bijvoorbeeld nu niet mogelijk een singleplayer-spel als Dragon Age: Inquisition te spelen, maar ook een puzzelspel als Peggle 2 werkt niet naar behoren. EA heeft al aangegeven te maken te hebben met een stroomuitval, dus dat verklaart waarom die games niet werken. Maar het maakt ook pijnlijk duidelijk hoe onze game-ervaringen afhankelijk zijn van externe diensten, servers en bedrijven – wanneer zij problemen hebben, kunnen wij niet gamen. Dat lijkt van de zotte, maar wordt toch steeds meer de status quo. Helaas.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)