Xbox Console Streaming als preview beschikbaar in Nederland

17 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-game-streaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Xbox Console Streaming vanaf nu ook te testen is in Nederland en België. Je moet hier een Insider voor zijn. Met de optie is het mogelijk om games vanaf je Xbox te streamen naar een mobiele telefoon met Android. iOS wordt niet ondersteund.

Xbox Console Streaming in Nederland

Dat laat Microsoft donderdagavond weten. Je hebt wel een Xbox-controller nodig voor het spelen van de spellen, dus doe je er goed aan te investeren in een mount (zie afbeelding). Het is echter niet verplicht, maar het maakt je gamingsessie wel een stuk gemakkelijker. Verder moet je (thuis)netwerk een minimale bandbreedte hebben van 4,75 Mbps, maar 9 Mbps wordt aanbevolen. Hier in Nederland zal dat voor de meeste gamers geen probleem zijn, omdat die snelheid vaak met gemak behaald worden.

Qua latency moet je wel onder de 125 ms zitten, maar onder de 60 ms wordt wel aangeraden. Verder moet je Android-apparaat tenminste Android 6 of hoger hebben, evenals bluetoothversie 4.0 of hoger. De Xbox One, of welke versie je ook thuis hebt staan, dient verder op Instant On ingesteld te zijn, want anders kan die de games niet streamen. Als je aan alle voorwaarden voldoet, dan kun je elke game naar je smartphone streamen die je gekocht hebt. Voor uitgebreide instructies heeft Microsoft een duidelijk stappenplan klaarstaan.

Xbox Console Streaming is overigens niet hetzelfde als Project xCloud, maar het is daar wel onderdeel van. Daar waar Project xCloud het streamen van de games op zich neemt, is in het eerste geval de Xbox zelf verantwoordelijk.

Advertentie

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.

Reacties (0)