Xbox Game Pass-streaming werkt niet op Android TV

17 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-game-pass-ultimate

Microsoft heeft laten weten dat Xbox Game Pass-streaming niet werkt op Android TV, of welke aangepaste versie van Android dan ook.

Xbox Game Pass werkt alleen op Android-smartphones

Project xCloud, de gamestreamingdienst van Xbox, is inmiddels gelanceerd en omgedoopt tot Xbox Game Pass Ultimate. Met dat abonnement krijg je toegang tot een bibliotheek aan (wisselende) games, die je ook naar je Android-smartphone kunt streamen. We hoeven er echter niet op te rekenen dat de dienst ook naar Android TV komt, zo laat het bedrijf in een tweet weten.

In de tweet staat dat Xbox Game Pass niet werkt op “aangepaste, alternatieve of geëmuleerde versies van Android”. Dat betekent dus dat zogenaamde ‘forked’ versies van Android (versies die zo zijn aangepast, dat je niet meer herkent dat het Android is) ook achter het net vissen. Denk dan aan FireOS van Amazon, het systeem op allerlei populaire tablets. En Android TV valt ook in die categorie, aangezien dat een hevig aangepaste versie van Android is. Ook Chrome OS en zelfs Android Auto worden als voorbeelden aangehaald.

Daarnaast wordt ook BlueStacks, een Android-emulator voor computers, niet ondersteund. Opvallend genoeg wordt ook de OxygenOS-skin van OnePlus genoemd als voorbeeld, terwijl dat eigenlijk nog steeds gewoon Android is. Waarschijnlijk is dat een fout van Microsoft, aangezien andere skins, zoals OneUI van Samsung, niet bij naam genoemd worden.

Ondertussen werkt Google aan Android TV-ondersteuning voor Google Stadia. Die ontwikkelingen gaan traag, maar met een omweg krijg je de dienst wel werkende op je televisie of mediaspeler. Het lijkt er echter voorlopig niet op dat Game Pass op dezelfde behandeling mag rekenen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)