Xbox Cloud Gaming nu beschikbaar voor Xbox-spelcomputers

18 november 2021 1 Minuut 0 Reacties
xbox

De gamestreamingdienst Xbox Cloud Gaming is nu beschikbaar voor Xbox-spelcomputers in onder meer Nederland en België.

Microsoft start met het uitrollen van Xbox Cloud Gaming voor Xbox-consoles. Dat gebeurt nu in 25 landen, waaronder Nederland en België. Je gebruikt de dienst dan op een Xbox One, Xbox Series X of een Xbox Series S. Je hebt hiervoor wel een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement nodig.

Xbox Cloud Gaming naar consoles

Een gamestreamingdienst beschikbaar hebben op je console is op zich handig. Natuurlijk kun je gewoon games en demo’s downloaden uit de Microsoft Store op de Xbox, maar met een dienst als Xbox Cloud Gaming hoeft dat niet. Dan stream je gewoon een demo of game waar je interesse in hebt (mits die natuurlijk binnen het abonnement valt), wat behoorlijk wat tijd scheelt. Ook hoef je geen grote multiplayertitels meer op je harde schijf te hebben staan en kun je zo meedoen met vrienden die geregeld online potjes spelen.

Daarnaast biedt Xbox Cloud Gaming een groot en opmerkelijk voordeel voor mensen die nog geen Xbox Series X of Series S hebben, maar wel een Xbox One hebben (welke variant dan ook). Het is namelijk mogelijk next-gen games op de verouderde hardware te spelen, omdat je die er dan gewoon naartoe streamt. Ook hier geldt dat het spel dan binnen het abonnement (en de clouddienst) moet vallen. Dat geldt wellicht niet voor alle games die je interesse hebben, maar ondanks dat is het een indrukwekkende prestatie te noemen van Microsoft.

8.5
550×496

Beoordeling
Xbox Series X

Pluspunten
  • Backward compatibility
  • Toekomstbestendige hardware
  • Ray tracing
  • Snelle laadtijden
  • 60 en 120 fps
  • Stoer en speels design
Minpunten
  • Geen oplaadkabel voor controller meegeleverd
  • Veel technische zaken om rekening mee te houden
  • Geen exclusieve games bij lancering
  • Voelt niet 'nieuw'

Beoordeling Xbox Series X

De Series X is voornamelijk bedoeld voor de mensen die al flink wat tijd en plezier geïnvesteerd hebben in het Xbox-ecosysteem en een flinke bibliotheek aan games opgebouwd hebben. Het maakt dan niet uit of die games fysiek of digitaal zijn. De ondersteuning voor vier generaties aan videogames is namelijk het sterkste punt van de console. Heb je niet zo veel Xbox-, Xbox 360- en / of Xbox One-games, dan kun je misschien nog even wachten met de aankoop. Maar heb je dat wel, dan is het een no-brainer dat je de console in huis haalt. Want dan speel je de beste versie van die videogames.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Xbox Series X

Reacties (0)