De keuze wordt steeds groter: welk gaming-abonnement ga je aan? Er wordt veel gesproken over Xbox Game Pass, maar is dat echt een aanrader? Wij denken van wel.
Amazon Luna doet zijn intrede en Google Stadia wordt op steeds meer apparaten beschikbaar. Het is de vraag waar je als gamer je geld in steekt. Net als in het geval van films en series, is er inmiddels een flink streaming-ecosysteem voor games. Games bezit je tegenwoordig niet meer. Je neemt een abonnement op het kunnen downloaden of streamen van een bibliotheek aan games. Iets waar Xbox Game Pass veelvuldig om wordt geroemd. Er zijn talloze redenen om Xbox Game Pass te nemen, maar dit zijn de vijf belangrijkste.
Hij kwam net al voorbij, dus trappen we de lijst daarmee af. Het is waarschijnlijk sowieso de meest essentiële reden om voor Xbox Game Pass te kiezen. Je krijgt er een flinke gamebibliotheek voor terug. Het toffe is dat hierop games te vinden zijn van allerlei generaties Xbox. Denk aan Psychonauts van de eerste Xbox, Banjo-Kazooie van Xbox 360 en Ryse: Son of Rome van Xbox One. Microsoft heeft zelfs een speciale 20 jaar Xbox-lijst in het leven geroepen om deze ‘backwards compatibility’ extra in de spotlight te zetten. Er zijn op dit moment 317 consolegames en 222 pc-games te spelen binnen Xbox Game Pass.
Microsoft maakt het mogelijk om games in de bibliotheek van Xbox Game Pass via de cloud op aanzienlijk meer apparaten te spelen. Zo kun je met een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement, dat een paar euro duurder is, via je internetverbinding games streamen. KPN biedt deze mogelijkheid zelfs aan binnen zijn eigen abonnementen. Er is op dit moment bijvoorbeeld een bèta bezig voor het testen van Xbox Cloud Gaming op Chromebooks. Dat betekent dat je vanuit de browser direct een spel kunt gaan spelen, zonder dat je hiervoor iets hoeft te downloaden of hoeft te wachten tot je kunt beginnen. De game wordt afgespeeld op een stevige server en als je internetverbinding stabiel en snel is, dan heb je kans op geweldige game-ervaringen. Zeker als een spel om 12 uur ‘s nachts uitkomt, dan hoef je niet meer in de winkel te wachten of op een download: je kunt meteen starten en hebt zo al een streepje voor op de mensen die wel met logistieke aangelegenheden bezig zijn.
Cross-platform gamen
Stel je voor dat je helemaal in een bepaalde campaign zit op je console op de televisie. Weggezakt in de bank kijk je even op je telefoon en zie je dat je al wat laat bent voor de trein. Op dat moment hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je moet stoppen met spelen, je verandert alleen je platform. Je kunt de spellen namelijk van de Xbox gemakkelijk verder spelen op je smartphone of op je laptop. Het scherm is wat kleiner dan je gewend bent, maar zeker nu smartphones steeds geavanceerder worden, is het geweldig om zo verder te kunnen spelen waar je bent gebleven.
Bruikbare extra’s
Microsoft zet hoog in op zijn abonnementsdienst en laat dat onder andere blijken door vaak leuke extra’s aan te bieden. Microsoft noemt het de ‘perks’. Dat kunnen cosmetische aanpassingen zijn voor personages in een game, maar ook extra in-game geld. Het inspireert gamers om spellen in de bibliotheek (die er ook op een x moment weer uit verdwijnen) aan te schaffen en door flinke kortingen uit te delen aan alleen Xbox Game Pass-leden. Het biedt daarnaast ook vaak andere extra’s die niets met gamen te maken hebben, zoals een gratis probeermaand Disney+. Wat dacht je van een abonnement op EA Play? Dit is een extra die nog steeds bij Xbox Game Pass zit en waardoor je toegang krijgt tot bijvoorbeeld FIFA 20.
Meer weten?
Enthousiast geraakt? Als je besluit je te abonneren op Xbox Game Pass, dan ben je in ieder geval niet de enige. In april kondigde Microsoft aan dat de dienst maar liefst 23 miljoen abonnees heeft. Ter vergelijk: Google Stadia heeft er naar schatting 1,5 miljoen. Wil je meer weten over Xbox Game Pass, lees dan onze Xbox Game Pass-pagina.
Reacties (0)