Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #12

23 november 2017 4 Minuten 0 Reacties
game-of-thrones-S7

Met deze week onder meer een Nederlandse Netflix Original, de mogelijke dader van de HBO-hack, wereldwijde distributie voor Nieuwe Buren en nog meer Super Tuesdays bij Vue.

De entertainment-rubriek op Homecinema Mazagine is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week onder meer de eerste Netflix Original van Nederlandse makelij, de mogelijke dader van de HBO-hack en wereldwijde distributie voor Nieuwe Buren.

Undercover is eerste Nederlandse Netflix Original

Netflix kondigde een eerste Belgisch-Nederlandse coproductie, getiteld Undercover, aan.

De tiendelige serie werd geïnspireerd door ware gebeurtenissen. Het verhaal draait om Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten in de wereld. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens van België en Nederland, maar dat verandert echter drastisch wanneer twee undercoveragenten zijn territorium betreden om zo te infiltreren en zijn netwerk op te rollen. Nico Molenaar (Vermist) is aangesteld als scenarist en showrunner.

De hoofdrollen worden gespeeld door Anna Drijver, Frank Lammers, Tom Waes en Elise Schaap. Daarnaast zijn er nog bijrollen voor Raymond Thiry (Penoza), Tim Haars (New Kids), Kevin Janssens (Vermist) en Huub Smit (New Kids). De regie is handen van Eshref Reybrouck (Cordon) en Frank Devos (Chaussée D’amour). De serie verschijnt in 2019 op Netflix.

Hacker uit Iran aangeklaagd voor afpersen HBO

De Iranese hacker Behzad Mesri is aangeklaagd voor het hacken en afpersen van HBO.

Volgens de FBI was Mesri eerder dit jaar verantwoordelijk voor de hack bij HBO, waarbij hij nog niet uitgezonden episodes van The Deuce, Ballers en Curb Your Enthusiasm buitmaakte. Daarnaast wist hij scripts van Game Of Thrones, de inloggegevens van de sociale media-accounts van het betaalkanaal en financiële data te bemachtigen. Mesri eiste vijf miljoen euro in bitcoins van HBO. De Amerikaanse zender weigerde te betalen, waarna verschillende episodes en documenten werden vrijgegeven op internet.

Hoewel hij is aangeklaagd en zijn naam inmiddels openbaar is gemaakt, is Behzad Mesri niet gearresteerd. Hij zou vermoedelijk nog in Iran verblijven. Het Openbaar Ministerie claimt dat de dader in het verleden als hacker voor het Iraanse leger werkte. Tegenwoordig zou Mesri lid zijn van de hackersgroep Turk Black Hat.

Actie Super Tuesday blijkt groot succes voor Vue

De Super Tuesday-actie van bioscoopketen Vue is op verschillende manieren een groot succes.

Met Super Tuesday kunnen filmliefhebbers elke dinsdag voor slechts 6 euro naar de bioscoop. De actie werd in september gestart en sindsdien zijn niet alleen de bezoekersaantallen van Vue toegenomen. Ook het marktaandeel van de bioscoop ging namelijk flink omhoog. Bioscoopmanager Emile de Bruijn vertelt: “Onze bezoekersaantallen zijn enorm toegenomen en ons percentage marktaandeel is met 30 procent gestegen. Ook was Vue Eindhoven de afgelopen dinsdagen de best bezochte bioscoop van de stad.”

Door het grote succes is de actie inmiddels verlengd tot en met dinsdag 13 februari.

Amazon koopt Nederlandse serie Nieuwe Buren

De Nederlandse serie Nieuwe Buren zal via Amazon Prime Video wereldwijde distributie krijgen.

De serie maakt deel uit van het nieuwe ‘Amazon Prime brings EU tv shows to the world’ label. Amazon kocht de wereldwijde rechten voor Nieuwe Buren, met uitzondering van de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. In de Benelux zijn de rechten in handen van RTL/Videoland. De serie wordt wekelijks uitgezonden door RTL, maar is al eerder beschikbaar voor abonnees van Videoland. In het Verenigd Koninkrijk zijn de rechten in handen van Channel 4.

Producent Rachel van Bommel (Millstreet Films) vertelt: “Het is een eer dat Nieuwe Buren door Amazon geselecteerd is als een van de beste series van Europa. De serie deed het al goed in Nederland en Engeland, maar het blijft spannend wat een internationaal publiek van de serie gaat vinden.” Het derde seizoen is nu in de maak en verschijnt in 2018 op Videoland.

Switch is beste gadget volgens tijdschrift Time

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Time is de Nintendo Switch de beste gadget van 2017.

Het apparaat, dat dient als handheld en console, laat daarmee onder meer de Xbox One X en iPhone X achter zich. Het is niet het enige product van Nintendo dat is terug te vinden in de top 10 van Time. Op de zesde plaats vinden we namelijk de SNES Classic Mini terug. Naast deze twee apparaten en de Xbox One X en iPhone X staat ook de drone DJI Spark in de lijst.

De complete top tien kun je hier teruglezen. Bekijk ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

Reacties (0)