Twitch komt met eigen applicatie voor PlayStation 4

27 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Twitch PlayStation 4

Streamingdienst Twitch heeft aangekondigd druk bezig te zijn met een eigen applicatie voor de Playstation 4 om livestreams te volgen.

Streamingdienst Twitch heeft aangekondigd druk bezig te zijn met een eigen applicatie voor de Playstation 4 die gebruikers in staat stelt om livestreams mee te volgen.

Twitch zet volledig in op PlayStation

Het delen van gameplay, aan de hand van filmopnames en screenshots, heeft een belangrijke functie gekregen in Sony’s laatste console. Op elke DualShock 4 controller staat een “Share”-knop, en in het menu van de PlayStation kan je live meekijken hoe anderen gamen aan de hand van Twitch. Het was tot heden echter niet mogelijk om via de app van Sony ook naar streams van andere platformen, zoals Xbox en PC, te kijken. Daar zal nu verandering in komen.

Advertentie

Twitch, de populairste site voor het streamen van games, heeft laten weten volop bezig te zijn met het ontwikkelen van een eigen applicatie voor Sony’s PlayStation. Niet alleen de PlayStation 4 maar ook zijn voorganger, de PS Vita en PlayStation TV krijgen spoedig een Twitch-app. Wanneer de app beschikbaar wordt gesteld, eind dit jaar, zal je hem kunnen vinden in de PlayStation Store. Voor de Xbox One is er al langer een Twitch-applicatie verkrijgbaar. Recent kwam Twitch nog in het nieuws omdat het zijn partners verbiedt ook te streamen via YouTube Gaming.

Reacties (0)