Streamingtips #14 – The Man in the Machine en Tiny Beautiful Things

07 april 2023 3 Minuten 0 Reacties
Chupacabra

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt (Videoland)

Kees van der Spek maakt vriend en vijand in Oplichters Aangepakt. Je kunt veel van hem vinden, maar hij durft wel op iedereen af te stappen, altijd. In het nieuwe seizoen van Oplichters Aangepakt is dat niet anders. Videoland zet de serie online per aflevering, op basis van hoe het ook op televisie wordt uitgezonden (elke week een nieuwe dus). In de eerste aflevering, die nu online te vinden is, kun je genieten van het verhaal van het vermiste raadslid Marjan Kleine. Het is weer heerlijk van de ene in de andere verbazing vallen.

Steve Jobs: The Man in the Machine (SkyShowtime)

Hij is een van de bekendste IT’ers ter wereld, al moeten we hem inmiddels al tien jaar missen. Steve Jobs is de grote man achter onder andere Apple en hij kwam met zijn creatieve brein op de beste ideeën voor zijn merk. Denk aan de iPod en de iPhone bijvoorbeeld, maar ook de Macbook en iMac: Steve had met al deze uitvindingen alles te maken. Deze documentaire geeft een mooie optekening van het leven dan deze techgrootheid en wat Apple daar allemaal in heeft betekent.

Tiny Beautiful Things (Disney+)

Op Disney+ strijkt deze week de serie gebaseerd op de Cheryl Strayed-besteller Tiny Beautiful Things. Het verhaal draait om een vrouw die in scheiding ligt, problemen heeft met haar dochter en ook nog een carrière heeft die aan een zijden draadje hangt. Op een gegeven moment krijgt ze de kans om een ‘Lieve Mona’-achtige adviescolumn te gaan schrijven. Eerst vindt ze het niks, maar later blijkt ze ervoor uit het hout gesneden te zijn.

Chupa (Netflix)

In deze familiefilm komt een jongetje die op reis is in Mexico erachter dat er een chupacabra in de schuur van zijn opa zit. Het wezen, bekend uit oude mythen, moet gered worden en op een heel ET-achtige wijze besluit dat jongetje die missie aan te gaan, samen met een aantal vriendjes. In Nederland is de chupacabra wat minder bekend, waardoor deze film ook nog eens leerzaam is.

Confess, Fletch (SkyShowtime)

Het is niet de beste film ooit, maar eigenlijk is alles waar acteur Jon Hamm inzit op de een of andere manier toch erg vermakelijk. Zo ook dit verhaal over iemand die wordt beticht van allerlei moorden en zijn onschuld wil bewijzen. Tegelijkertijd is er echter allemaal kunst gestolen van zijn verloofde, die hij naarstig wil terugvinden.

Reacties (0)