Streamingdienst Hulu komt in 2021 ook buiten Amerika uit

05 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
hulu-logo

Hulu is een behoorlijk populaire videostreamingdienst, die momenteel alleen nog maar beschikbaar is in de Verenigde Staten. Maar daar komt in 2021 verandering in, zoals het er nu naar uitziet. Dat heeft eigenaar en Disney-CEO Bob Iger bekendgemaakt.

Hulu betreedt internationale markten

Dat staat voor nu in elk geval op de planning. Iger zei ook vlak daarna meteen dat de focus momenteel op Disney+ ligt. Maar dat neemt niet weg dat Hulu de potentie heeft om groter te worden. De videostreamingdienst bestaat immers al dertien jaar en is momenteel nog niet beschikbaar in Europa. Eerst zal het bedrijf zich dus echter nog concentreren op de lancering van Disney+ op verschillende markten. Maar zodra dit allemaal op rolletjes loopt, dan is het de beurt aan de Amerikaanse zusterdienst van hetzelfde bedrijf.

In de basis is Hulu een videostreamingdienst zoals je al kent en vergelijkbaar met Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en Videoland. Je kunt er televisieseries en films op bekijken. Het goedkoopste abonnement is 5,99 dollar, maar dan krijg je nog wel hier en daar advertenties te zien (iets dat Videoland ook wil gaan doen). Er zijn ook duurdere abonnement beschikbaar zonder reclame. Momenteel heeft de dienst dertig miljoen abonnees. Daarnaast kun je in de VS een abonnement op deze dienst, Disney+ en ESPN afnemen voor 13 dollar per maand.

Reacties (0)