Spotify verhoogt prijzen voor gebruikers met Duo- of Family-abonnement

27 april 2021 1 Minuut 1 Reacties
spotify-logo-new

Gebruik je een Spotify Duo-, Student- of Family-abonnement? Dan moet je vanaf volgende maand meer voor je abonnement gaan betalen. Spotify laat klanten deze week weten dat de prijzen van deze abonnementen met een tot drie euro per maand verhoogd worden.

Abonnees van de betreffende abonnementen hebben in de afgelopen dagen een e-mail ontvangen waarin de streamingdienst aangeeft de prijzen te moeten verhogen. Nieuwe abonnees krijgen deze maand al met de nieuwe prijzen te maken, bestaande abonnees betalen de nieuwe prijzen in juni.

Vooralsnog gaat het om prijsstijgingen voor Premium Student-, Duo- en Family-gebruikers. Of ook reguliere Premium-gebruikers met hogere prijzen te maken krijgen is nog niet bekendgemaakt. De Student- en Duo-abonnementen worden één euro per maand duurder, terwijl het Family-abonnement drie euro duurder wordt per maand. Dit abonnement gaat van 14,99 euro per maand naar 17,99 euro per maand.

Spotify geeft als reden voor de prijsverhoging dat het bedrijf investeringen moet doen om nieuwe content en features te kunnen blijven brengen. Afgelopen week kwam het nieuws al naar buiten dat Spotify werkt aan een abonnementensysteem voor podcasts waarmee makers van podcasts een boterham kunnen verdienen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Ludo

Ludo
01 mei 2021 om 13:44

Wanneer Spotify het premium abonnement duurder maakt dan stap ik over naar een andere streamingdienst waar ik in flac kan beluisteren. Ik twijfel nu al daar ik een nieuwe hoofdtelefoon heb gekocht een Hifiman Sundara gekoppeld met een dragonfly cobalt aangesloten op IPad Air. Ik stream naar een Marantz PM7000N gekoppeld aan een paar Amphion Argon 1 speakers via AirPlay, zo simpel.
Groetjes,

Inloggen