Spotify laat je je leuk gevonden nummers op genre en stemming sorteren

26 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
spotify-app

Spotify maakt het je voortaan gemakkelijk door nieuwe manieren aan te bieden waarop je je leuk gevonden nummers kunt beluisteren.

In een bericht op zijn eigen website maakt Spotify bekend dat je voortaan je leuk gevonden nummers kunt sorteren op genre en stemming. Het gaat dan om de nummers die je ooit een hartje meegegeven hebt. Die nummers stonden voorheen op een lange, onnavolgbare lijst met liedjes die je tof vindt, om verschillende redenen.

Update voor Spotify

Zo kun je op een betere manier van de muziek genieten die je door de jaren heen opgeslagen hebt. Je kunt alles in één lange lijst beluisteren natuurlijk, maar je kunt dus voortaan ook een specifiek genre of een speciale stemming uitkiezen. Nummers die daaronder vallen krijg je dan te horen. Voel je je bijvoorbeeld heel vrolijk en blij, dan heb je niet zo’n zin in trage, verdrietige nummers. Die hoor je dan niet.

De functie is beschikbaar voor mensen met en zonder een Premium-account. Om toegang te krijgen dien je tenminste dertig nummers leuk gevonden te hebben. Vervolgens ga je naar je bibliotheek, tap je op de lijst met nummers die je leuk vindt en selecteer je bovenaan het filter waar je op dat moment interesse in hebt. Je kunt op elk moment dat filter inwisselen voor een ander filter.

Advertentie

Wanneer je meer nummers leuk vindt op Spotify, dan kan het aanbod in genres en stemming wisselen. Voor nu is het overigens zo dat de functionaliteit alleen beschikbaar is in Engelssprekende landen, zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada. Wanneer de functie naar Nederland komt, is niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)