Spotify heeft dertig miljoen abonnees

21 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

Spotify heeft via Twitter bekendgemaakt dat de muziekstreamingdienst momenteel dertig miljoen abonnees heeft. In juni waren dat er twintig miljoen. Dit is ook de eerste keer dat de dienst een update over de cijfers geeft, sinds de lancering van Apple Music.

Spotify heeft dertig miljoen abonees

Spotify heeft dertig miljoen betalende abonnees, maakt bestuursvoorzitter Daniel Ek vandaag bekend in een tweet. Dit is de eerste update over de cijfers sinds de bekendmaking van de twintig miljoen betalende klanten die de muziekstreamingdienst in juni had, vlak voor de lancering van Apple Music. Uit de cijfers kun je voorzichtig concluderen dat de lancering van de laatstgenoemde streamingdienst weinig effect lijkt te hebben gehad op het betalende klantenbestand van deze grootmacht en pionier in het muzieklandschap.

Sinds de lancering van Apple Music, hebben elk miljoen mensen zich aangemeld voor de dienst. Spotify heeft in dezelfde tijd tien miljoen mensen aan zich weten te binden. Hoe je het ook wendt of keert: betalen voor een muziekstreamingdienst lijkt in elk geval steeds meer ‘normaal’ te worden. Zeker ook wanneer je kijkt naar het feit dat de grootste dienst van dit moment zo’n tien miljoen betalende abonnees per jaar verwerft. Het feit dat Apple Music en Tidal veel exclusieve content hebben, lijkt de grootmacht uit Zweden ook niet te deren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)