Sony voegt Netflix toe aan Bravia full hd en 4K Ultra HD tv’s

17 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Sony heeft deze week bekendgemaakt dat alle vanaf 2012 uitgebrachte Bravia smart tv's van het bedrijf toegang krijgen tot de Netflix-app. Ook de reeds gelanceerde 4K Ultra HD tv's van het Japanse bedrijf krijgen dus toegang tot 4K-content van Netflix.

Het Sony Entertainment Network, de smart tv-portal van de Japanse fabrikant, is uitgebreid met de Netflix-app. Hiermee kunnen gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt films, tv-series en documentaires bekijken. Je kunt een abonnement vanaf 7,99 euro per maand aanschaffen maar voor het bekijken van 4K-content is een abonnement van 11,99 euro per maand vereist.

De 4K Ultra HD tv’s van Sony beschikken over een ingebouwde HEVC-decoder en kunnen hierdoor het 4K-materiaal van Netflix weergeven. Oudere modellen zonder deze decoder kunnen samen met de FMP-X5A mediaspeler gebruikt worden, welke ook toegang biedt tot Netflix en over een HEVC-decoder beschikt. Sony geeft aan dat onder meer de S90-serie gebogen 4K Ultra HD tv’s en de KD-65X9005B met flatscreen display toegang krijgen tot Netflix.

De Netflix-app is automatisch beschikbaar op alle Sony Bravia tv’s vanaf het verkoopjaar 2012. Ook alle Blu-ray spelers en home cinema-systemen die over een internetaansluiting beschikken (vanaf verkoopjaar 2012) zijn compatibel met de Netflix dienst.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)