Sony Pictures lanceert binnenkort eerste Dolby Vision UHD Blu-ray-disc

03 mei 2017 1 Minuut 3 Reacties
sony-dolby-vision-uhd-blu-ray-disc

Sony Pictures heeft laten weten binnenkort de eerste Dolby Vision UHD Blu-ray-disc uit te brengen van het bedrijf. De eerste film die in dit formaat wordt uitgebracht is de film Resident Evil: Vendetta.

Eerste Dolby Vision UHD Blu-ray-disc van Sony Pictures

Tijdens de CES van dit jaar liet Dolby weten dat er op dat moment drie bedrijven waren die een film op een Dolby Vision UHD Blu-ray-disc wilden gaan uitbrengen. Sony was niet één van die drie bedrijven, maar maakt vandaag wel bekend dat er binnenkort een titel in dit specifieke formaat zal verschijnen. De eerste film zal Resident Evil: Vendetta zijn. Samen met die actiefilm, zal er ook een Dolby Atmos-soundtrack uitgebracht worden.

Universal bracht onlangs al de films Despicable Me 1 en 2 uit op een Dolby Vision UHD Blu-ray-disc. Deze disc zal op alle UHD Blu-ray-spelers af te spelen zijn. De afwerking in Dolby Vision wordt als het ware als een extra laag op de disc gelegd. Dat houdt in dat de HDR10-versie ook aanwezig is op dit schijfje (dat is overigens verplicht wanneer films willen voldoen aan het UHD-standaard). We hebben nu vier grote filmstudio’s die zijn overgegaan op Dolby Vision en we hebben er nog een aantal te gaan. 21st Century Fox en Paramount moeten nog aan Dolby Vision beginnen, terwijl Disney/Pixar nog überhaupt nadenkt over UHD Blu-ray.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Eric van Baal

Eric van Baal
03 mei 2017 om 23:20

Heeft iemand een idee of Sony haar Ultra HD Blu Ray speler de UBP-X800 ook de ondersteuning van Dolby Vision gaat toevoegen via een software upgrade?
Zou wel erg vreemd zijn als dat niet zou gebeuren?!
Of ben ik nou zo gek?!

Inloggen
Kamran Babaei

Kamran Babaei
06 mei 2017 om 09:22

De Xbox One S ondersteunt reeds Dolby Vision. Ik ben blij! 🙂

Inloggen
frans

frans
06 mei 2017 om 10:00

Kijk uit wat je koopt ik had een reciever gekocht een pioneer zit nog te wachten op een update DTS x maar die komt nooit meer ze verplichten je om een nieuwe te kopen maar zo werkt het helaas niet voor mijn je word belazerd waar je bij staat. Er zat wel dolby atmos op later zou er een update komen voor DTS X nooit dus zo ook met dolby vision kijk er voor uit veel beloven niks meer doen.
Vooral zo door gaan fabrikanten dan koopt niemand straks nog apperaten en disk

Inloggen