Sony-patent laat draadloze versie PlayStation VR zien

19 maart 2019 2 Minuten 0 Reacties
sony-patent-psvr2

Er is een patent van Sony opgedoken waarin een PlayStation VR-headset wordt weergeven die draadloos en mogelijk ook duurder is. Het ziet er dus naar uit dat de Japanse fabrikant voornemens is de PSVR2 draadloos te maken.

Draadloze versie PlayStation VR te zien in patent

Wanneer patenten naar boven komen, dan kun je er niet altijd van uitgaan dat er ook daadwerkelijk een product uit voortvloeit. Maar het laat wel zien waar een bedrijf op z’n minst aan denkt. Zoals het er nu naar uitziet lijkt Sony te werken aan een draadloze versie van de populaire PlayStation VR-headset. Dit heeft natuurlijk als grote voordeel dat de huidige dikke kabel zal verdwijnen en dat je meer ruimte hebt om rond te lopen. Wat voor bepaalde games, zoals Astro Bot, betekent dat er meer bewegingsvrijheid zal zijn.

Het probleem is echter dat een virtualrealityheadset de kabels nodig heeft voor het verzenden en ontvangen van data en het verkrijgen van stroom. Nu kan je dat laatste nog oplossen door een dikke accu te gebruiken, maar het dataprobleem is niet zo gemakkelijk (of beter gezegd: goedkoop) op te lossen. Daar heb je dan een sterke draadloze verbinding voor nodig, iets dat het huidige wifi helaas nog niet aankan. De technologie bestaat al wel in de vorm van adapters waardoor vr-headsets toegang krijgen tot bijvoorbeeld 60 gigahertz WiGig.

Sony heeft deze methode uitgeprobeerd, maar vond het nog niet genoeg om een draadloze bril uit te brengen. Aan de datastroom ligt het niet; de verbinding is echter gemakkelijk te onderbreken door obstakels in huis en is veel gerichter dan bijvoorbeeld 5GHz-wifi. 5 GHz kan signalen veel breder versturen, maar kan dus niet zoveel data aan. Uit dit patent kunnen we verder opmaken dat de PlayStation in kwestie nog steeds een extra kastje zal krijgen (voor die 60 GHz-verbinding). Wanneer PSVR2 wordt aangekondigd, is helaas niet bekend.

Advertentie

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou moeten spelen op je PlayStation 4 of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht. Ons volgende overzicht verschijnt aanstaande zondag. Ondertussen brengt Nintendo ook zijn eigen kijk op virtual reality naar de Nintendo Switch. We hebben de huidige PlayStation VR aan een test onderworpen; lees hier onze recensie over de virtualrealitybril. Daarnaast kun je hier over onze ervaringen lezen met de PlayStation 4 Pro.

Reacties (0)