‘Slechts 17% van Switch-eigenaars heeft Switch Online-app gedownload’

31 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-online-app

De Nintendo Switch Online-app is nu te downloaden, maar het gros van de Switch-eigenaars heeft dat nog niet gedaan. De app is nodig voor de online communicatie in games als Splatoon 2. Maar veel mensen lijken er niet echt warm voor te lopen.

Switch Online-app niet erg populair

De Nintendo Switch Online-app lijkt niet erg populair te zijn. Nadat de applicatie vorige week werd gelanceerd, heeft slechts zeventien procent van de Switch-eigenaars de software gedownload. Dat blijkt uit data van marktanalist Sensor Tower. Spelers hebben deze app nodig voor het spelen van games als Splatoon 2, waar de communicatie mee geregeld wordt. Wereldwijd is de app 780 duizend keer binnengehaald. Splatoon 2 is in Japan alleen al 670 duizend keer verkocht sinds de lancering; niet iedereen heeft de app dus gedownload.

In totaal zijn er vierhonderdduizend downloads gegenereerd via de App Store van Apple en 380 duizend via Google Play op Android. 72 procent van alle wereldwijde downloaders hebben de app echter een duimpje omlaag gegeven, terwijl spelers in Japan over het algemeen wat positiever waren gesteld. De lage populariteit kan te maken hebben met het feit dat de app optioneel is (zonder kun je ook online gamen), de technische problemen en problemen met de user interface. In totaal heeft Nintendo al 4,7 miljoen Switch-consoles verkocht.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Reacties (0)