Series om te bingewatchen tijdens de kerstvakantie

20 december 2021 6 Minuten 0 Reacties
mocro-maffia-videoland

Of je nou een paar weken vrij hebt of een paar dagen: de kerstvakantie is een perfect moment om series te bingen. Deze bijvoorbeeld.

De kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat je mogelijk wat extra vrije dagen hebt en hopelijk rust in je hoofd om eens goed voor een serie te gaan zitten. Er zijn dit jaar door corona misschien wat minder games uitgekomen: er is een veelheid aan tv-series om te kijken. We tippen een aantal geweldige series die je niet mag missen.

Maid (Netflix)

Het is misschien niet het meest vrolijke om te kijken tijdens de most wonderful time of the year, maar Maid is wel een serie die diepe indruk achterlaat. Alex weet weg te lopen bij haar vriend, die haar mishandelt. Vervolgens zie je hoe moeilijk ze het heeft om haar trauma, haar dochter en haar werk te combineren, naast de omgang met haar moeder, vader en haar ex en andere vrouwen in de opvang. Een enorm sterke rol van actrice Margaret Qualley in een Netflix-serie die je lang zal bijblijven.

For All Mankind (AppleTV)

AppleTV heeft ook een aantal goede films en series, waaronder de aangrijpende film Cherry. Een serie die door velen wordt gezien als één van de beste series van de afgelopen jaren, dat is For All Mankind. Het tweede seizoen van de serie verscheen dit jaar en die is zeker de moeite waard om te bingen. Het sci-fi epos draait om een alternatieve historie waarin het de Russen waren die de eerste man op de maan zetten en waarin de Koude Oorlog uitmondde in een ruimterace die nooit zou eindigen. Laat je overigens niet wegjagen door het sci-fi-gedeelte van deze serie, want stiekem gaat het om allerlei heel bijzondere verhalen die menig kijker hebben geraakt.

WandaVision (Disney+)

Het is inmiddels alweer even geleden, want we hebben daarna nog Loki en Hawkeye gehad qua Marvel-series, maar WandaVision is zo’n speciale productie, dat we die voor je hebben uitgezocht als ideaal bingemateriaal. Juist omdat de serie een geweldige opbouw heeft en veel teruggrijpt naar andere momenten in het Marvel-universum, is dit een heerlijke serie om in één ruk uit te kijken. De grootste tip die we je kunnen geven is om je vooral niet te laten afschrikken door het jaren ‘60 huisvrouwenstijltje, want geloof ons: het wordt beter. Veel beter. Immers hebben we hier wel te maken met twee Marvel-superhelden.

Vigil (NPO)

Op de BBC is dit de serie die in de laatste drie jaar het beste werd bekeken en wij snappen helemaal waarom. De makers van The Bodyguard hebben nu een psychologische thriller gemaakt over een onderzeeër. En wanneer mensen erg lang met elkaar op een heel kleine ruimte gepakt zitten, zeker als dat ook nog zonder een mooi uitzicht is, dan wil er nog wel eens iets misgaan. Vigil wordt momenteel uitgezonden op de NPO en is via NPO Plus terug te kijken. Let wel: het is een zesdelige serie, maar elke aflevering duurt een uur. Het is dus niet een al te lange binge, maar wel een zenuwslopende. Op de goede manier.

Squid Game (Netflix)

Misschien heb je het wat maanden voor je uitgeschoven, misschien zet je je graag af tegen de hype, maar Squid Game is een serie die je gezien moet hebben, al is het maar om de referenties ernaar te begrijpen. De Koreaanse serie gaat over een man die steelt van oude vrouwtjes en die het geld allemaal vergokt: niet bepaald de ideale schoonzoon. Hij wordt uitgenodigd om mee te doen aan een spel, waarin de spelregels van tevoren duidelijk lijken, maar eigenlijk pas echt helder worden als het begint. Deze gewelddadige serie met zijn zwarte ondertoon en toch humoristische momenten is de wereldhit van Netflix dit jaar. Hopelijk ook van jouw kerstvakantie.

The Expanse (Amazon Prime Video)

Eigenlijk was deze Syfy-serie na drie seizoenen stopgezet, maar inmiddels heeft Amazon hem weer opgepakt en dat heeft natuurlijk alles te maken met de ruimtehonger van ceo Jeff Bezos. Hij houdt enorm van sci-fi (soms zelfs iets te veel, zo wordt hem met Blue Origin verweten), maar we begrijpen hem in het geval van The Expanse volledig: deze serie had niet na drie seizoenen moeten stoppen, want het is veel te interessant om te ontdekken hoe het gaat verlopen als de mensheid inderdaad koloniën op andere planeten beginnen.

Mocro Maffia (Videoland)

In dit lijstje mag een Nederlandse serie niet ontbreken en dat is Mocro Maffia. Het mooie van deze serie op Videoland is dat hij al een aantal seizoenen loopt en dat je dus veel te kijken hebt, bovendien is de verwachting dat het vierde seizoen spoedig verschijnt. Het interessante is dat de serie ook goed aansluit op de docureeks van John van den Heuvel over de echte mocro maffia. Ook die staat op Videoland, dus je kunt meteen doorkijken, mocht dat vierde seizoen nog even op zich laten wachten.

What We Do In The Shadows (Disney+)

Er is een film van, maar de serie gooit de laatste tijd hoge ogen. In eerste instantie wisten mensen niet zo goed wat ze met deze serie over vampieren aan moesten, maar al snel omarmden mensen de drie bloeddrinkers en hun vreemde levens volledig. Het is een van de weinig comedyseries in deze lijst en dat komt omdat het niet makkelijk is om een sterke comedyserie te maken. Maar als je goede schrijvers hebt, en dat heeft What We Do In The Shadows zeker, gecombineerd met geweldige acteurs, dan heb je goud in handen. Zo blijkt met deze zeer bingebare serie die nu op Disney+ staat.

Clickbait (Netflix)

Een serie die je steeds op het verkeerde been zet, dat is Clickbait. Het draait allemaal om een YouTube-video waarin wordt gedreigd dat iemand vermoord wordt als hij maar genoeg likes of views krijgt. In Clickbait zie je in elke aflevering welke invloed dat heeft op mensen, terwijl de politie zoekt naar een dader. Fijne plottwists en een mooi inkijkje in hoe één ding zo anders kan worden ervaren door verschillende mensen. Clickbait is zoals de naam al zegt absoluut een serie die je moet aanklikken, om hem vervolgens in één keer uit te kijken. 

Reacties (0)