Samsung heeft geen interesse in muziekstreamingdienst Tidal

07 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
tidal-hifi

Een vertegenwoordiger van Samsung heeft in een interview aangegeven dat het bedrijf niet voornemens is muziekstreamingdienst Tidal te kopen van Jay-Z. Daarnaast zou het elektronicabedrijf wel van plan zijn om Milk Music te sluiten. Milk Music is de eigen streamingdienst van Samsung.

Samsung heeft geen interesse in Tidal

In de afgelopen week dook er twee geruchten op: Samsung zou voornemens zijn Tidal te willen kopen en Samsung zou tevens van plan zijn Milk Music, zijn eigen muziekstreamingdienst, te willen verkopen. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf heeft nu gereageerd op het eerste gerucht en geeft aan niet voornemens te zijn de dienst van Jay-Z en kornuiten over te willen nemen. Ook niet om mogelijk Milk Music dus te gaan vervangen, zoals de geruchtenmolen op een gegeven moment bedacht had. Daar klopt dus niets van.

Echter, Samsung heeft nog niet gereageerd op het eventuele sluiten van Milk. De dienst heeft wel enkele luisteraars, waarvan er nog minder maandelijks betalen, en dat zou voor het bedrijf eigenlijk te weinig zijn om er winst op te kunnen maken. Voor een bedrijf als Spotify werkt het prima wanneer het gros gratis gebruikmaakt van de dienst, maar voor andere partijen is dat dus toch echt wat moeilijker. Milk Music is er daarnaast ook niet in geslaagd Samsungs mobile portfolio aantrekkelijker te maken. Dit wachten we dus nog even af…

Reacties (0)