Robin Hood is de eerste UHD blu-ray-disc met Dolby Vision en HDR10+

16 januari 2019 1 Minuut 5 Reacties
robin-hood-blu-ray

De nieuwe Robin Hood-film is de eerste UHD blu-ray die zowel Dolby Vision als HDR10+ zal ondersteunen. De eerste in zijn soort, dus. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk uit Lionsgate dit voor elkaar heeft gekregen op één disc.

Robin Hood met Dolby Vision en HDR10+

Tot op heden zijn er een aantal films op UHD blu-ray-discs uitgebracht met ondersteuning voor Dolby Vision. Ook verschenen er een aantal documentaires met HDR10+ aan boord. Beide premium standaarden voor high definition zijn nog behoorlijk jong en wat dat betreft kan het nog alle kanten op gaan. Desondanks is het toch goed om te zien dat er ook filmdistributeurs zijn die films op UHD blu-ray-discs die beide formaten ondersteunen. De eerste film die met deze eer mag strijken is de nieuwe versie van Robin Hood.

Robin Hood is straks verkrijgbaar als pakket met de UHD-versie en normale blu-ray-versie, evenals een downloadcode. Hoe distributeur Lionsgate het voor elkaar heeft gekregen beide formaten op één disc te krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Dolby Vision op een UHD blu-ray-disc is in elk geval een extra laag vol informatie, dus dan kunnen we ons voorstellen dat HDR10+ dat ook is. Wellicht zien we in de toekomst dat meer distributeurs dit soort acties uithalen, dan hoeven we ons geen zorgen te maken over een hdr-oorlog.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
16 januari 2019 om 19:28

We gaan het zien ik heb een update voor mijn oppo 203 al binnen gehaald HDR 10.
Alleen wacht ik nog met installatie op mijn speler tot hij over de OTA komt.
Anders dan ga ik het gewoon proberen moet lukken de update.
Vind het nog steeds netjes van oppo om dat hij niet meer word gemaakt.
Blijft een top speler voor mij.

Inloggen
Frans

Frans
22 januari 2019 om 20:48

Ik heb de update voor mijn oppositie 203 er zelf op gezet nu wachten op film met hdr 10+.
Lukt gemakkelijk de update van oppositie.
Ben wel benieuwd naar hoe het er uit ziet op mijn oled.

Inloggen
Frans

Frans
22 januari 2019 om 20:49

Moet oppo zijn niet oppositie.

Inloggen
Do

Do
26 januari 2019 om 01:51

Je weet wel dat hdr10 plus enkel voor samsung is en ik dacht panasonic. Heb zelf ook een oled c8 tv. Dus enkel hdr zal dan gewoon oplichten. Weet iemand overigens welke mediaplayers er dolby vision ondersteunen? Ik heb de himedia q10 pro, maar die support blijkbaar geen dolby vision terwijl dat wel op de doos stond.

Inloggen
Frans

Frans
03 april 2019 om 08:49

Film is nog niet te koop hier in Nederland. Buiten onze grenzen wel. Word hier in Nederland toch niet veel verkocht het is kapot gemaakt door de jeugd die niks meer koopt. Die alleen maar streamt maandje netflix dan de volgende maand weer naar videoband en zo heen en weer. Tv pakket nemen ze helemaal niet af alleen internet.
Disney levert helemaal bijna geen 4 k uhd Disk hier in Nederland. Zal wel komen door dat ze gaan streamen later dit jaar dan kun je dus alleen zo nog iets kijken tegen betaling.
Zal wel niet goedkoop gaan worden als je 4 k uhd gaat streamen.
Ik ben niet zo voor streaming je krijgt tig abbo s zo kosten gaan flink oplopen als je alles wilt zien en je zal wel een groot pakket bij ziggo gaan moeten nemen met ook weer meer kosten. Dolby vision ziet er goed uit van disk is mijn ervaring ben benieuwd of HDR 10 plus gaat lukken om die te kijken op mijn tv anders gewoon in dolby vision.
We gaan het zien allemaal.

Inloggen