Project Tempo: Amazon maakt al games voor Google Stadia-concurrent

02 april 2020 2 Minuten 0 Reacties
Crucible

Google Stadia wil terrein winnen op gamegebied. Amazon doet binnenkort ook een gooi naar gamesucces met Stadia-concurrent Project Tempo.

De game-industrie is een miljardenbusiness. Nu internetverbindingen zo goed worden dat er meer cloudgaming mogelijk wordt, komen er steeds meer spelers op die markt. Het is allang niet meer alleen het speelveld van Nintendo, Sony en Microsoft. Google Stadia en Apple Arcade proberen terrein te winnen op gamegebied. Amazon doet binnenkort ook een gooi naar gamesucces met Stadia-concurrent Project Tempo.

Cloudgaming

Cloudgaming betekent dat een game niet hoeft te worden geïnstalleerd op het apparaat waarmee je het spel speelt. Juist door de internetverbinding kan zowel het beeld van het spel als de input (de knoppen die je indrukt) snel worden verzonden. Hierdoor kun je op toestellen die minder krachtig zijn toch spellen spelen die dit wel nodig hebben om goed te draaien. Dat werk wordt overgenomen door een server, oftewel de Cloud.

De New York Times schrijft dat er bij Amazon twee games in ontwikkeling zijn die volgende maand uitkomen. In eerste instantie verschijnen ze op de gewone gameplatforms en later op cloudgamingdiensten. Clouddiensten zoals Stadia, Xcloud, Nvidia GeForce en dus Project Tempo. Het gaat om de science-fiction-shooter Crucible, waarin je net als in League of Legends een team met verschillende specialismen samenstelt. Vervolgens moet je strategisch te werk gaan om samen de vijand te overwinnen.

Project Tempo

Het idee is niet alleen dat Crucible straks succesvol is op de cloudstreamingdienst van Amazon. Ook de streamingdienst Twitch moet ervan profiteren. Dit is een YouTube-achtige dienst waarmee gamers zowel de game laten zien als henzelf (via een camera), waarbij kijkers kunnen chatten. Dit type entertainment is de laatste tien jaar enorm gegroeid in de gamewereld en dat heeft Amazon gezien. Het heeft daarop in 2014 besloten Twitch over te nemen. Een spel als League of Legends wordt ook veel gespeeld en bekeken op Twitch, dus de hoop is er dat dat straks ook voor Crucible geldt.

Het idee achter Project Tempo is dat studio’s in handen van Amazon games maken die op dat platform natuurlijk extra tot hun recht komen. Zo wordt Crucible gemaakt door Amazon’s Relentless Studios in Seattle. De andere game die uiteindelijk een succes moet maken van Project Tempo is New World. Dit is een MMO, een spel waarin tegelijkertijd grote massa’s gamers tegelijk spelen. Je kunt elkaar in de gamewereld online ontmoeten en samen bijvoorbeeld vechten tegen grote eindbazen. Het speelt zich af in een alternatieve versie van de 17e eeuw en bevat veelal fantasy-elementen.

De cloudgamingdienst Project Tempo wordt overigens nog lang niet verwacht. Dat gaat waarschijnlijk pas laat in 2020 of zelfs pas in 2021 online.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)