Patent suggereert dat Nintendo Switch eigen vr-headset krijgt

16 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-retina

Er is een patent van Nintendo opgedoken waaruit op te maken valt dat het bedrijf in elk geval heeft gedacht aan een vr-bril voor de Switch. Of Nintendo ook daadwerkelijk een virtual reality-bril zal uitbrengen, is op moment van schrijven niet duidelijk.

Virtual reality-bril voor de Nintendo Switch?

Een nieuw patent van Nintendo suggereert dat het bedrijf werkt aan een virtual reality-bril voor de nieuwe console Switch. Het laat in elk geval zien dat Nintendo aan de mogelijkheid heeft gedacht en de moeite heeft genomen het idee te laten vastleggen, zodat niet iemand anders aan de haal kan gaan met het idee. De tabletcontroller van de console zou in een bril geschoven kunnen worden zoals dat ook gebeurt bij de Google Daydream-headset of de headset waar Samsung samen met Oculus aan gewerkt heeft, de Samsung Gear VR.

De tabletachtige controller van de spelcomputer zou genoeg sensoren aan boord hebben voor het gros van de functies waar virtual reality-brillen gebruik van maken, maar dat geldt volgens het patent niet voor alle onderdelen van het apparaat. Mogelijk worden hier de JoyCon-controllers mee bedoeld, die op het apparaat te schuiven zijn aan de zijkant. Daarnaast zou Nintendo nog andere JoyCon-controllers kunnen uitbrengen die voorzien zijn van extra sensoren, zodat ze ook gebruikt zouden kunnen worden in de virtuele wereld van de Switch.

Reacties (0)