Online dienst Nintendo Switch gaat 20 dollar per jaar kosten vanaf 2018

02 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-foto-1

Nintendo heeft laten weten dat de online dienst van de Nintendo Switch in 2018 wordt gelanceerd en jaarlijks 20 dollar zal kosten. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar het zou neerkomen op een bedrag van 18 euro per jaar.

Online dienst Nintendo Switch uitgesteld naar 2018

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de online dienst van de Nintendo Switch volledig gelanceerd zal worden in 2018. Daarmee is die dienst officieel uitgesteld, aangezien het eerdere plan was om die eind 2017 te lanceren. De dienst zal samen met een smartphone-applicatie worden gelanceerd, waarmee gebruikers elkaar kunnen toevoegen als vrienden, gamingsessies kunnen opzetten en uiteraard met elkaar kunnen chatten. Deze zomer lanceert Nintendo een gelimiteerde versie van de app, waardoor iedereen die kan uitproberen.

Online gaming op de Nintendo Switch zal voorlopig dus nog gratis zijn, in elk geval tot het einde van 2017. Vanaf 2018 zullen gamers moeten betalen voor de online dienst om toegang te krijgen tot online multiplayer en de gratis games. Er zijn straks verschillende abonnementen beschikbaar: een maandabonnement van 4 dollar, een driemaandenabonnement van 8 dollar en een jaar abonnement van 20 dollar. Daarnaast krijgen de mensen met een dergelijk abonnement ook nog eens korting op de titels die uit de eShop worden gedownload.

Gratis games

Er is ook een update verschenen over de gratis games die geleverd worden bij het abonnement. Aanvankelijk was het zo dat gamers één maand toegang zouden krijgen tot oudere games, maar nu is het zo dat je, zolang je een abonnement hebt, al die oudere titels kunt blijven spelen — ook nadat de maand voorbij is. Onder andere Super Mario Bros. 3, Ballon Fight en Dr. Mario worden genoemd als titels. Prijzen voor Europa zijn er nog niet, maar omgerekend zouden we nu zo’n 18 euro moeten betalen voor een jaarabonnement op de dienst.

Reacties (0)