Nintendo Switch-update laat je gemakkelijker screenshots delen

01 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
nintendo-switch

Nintendo heeft een update uitgebracht voor de Nintendo Switch en Switch Lite, die een handige functie toevoegt voor iedereen.

Download de update voor Nintendo Switch

Er is vanaf nu een update beschikbaar voor iedereen met een Nintendo Switch en een Switch Lite. Het redelijke kale besturingssysteem kan dit keer rekenen op een handige toevoeging, waar makers van screenshots waarschijnlijk heel blij mee zijn — omdat ze waarschijnlijk hun anonieme Twitter-account nu kunnen opzeggen. Gamers kunnen vanaf nu namelijk screenshots en video’s delen via een smartphone. Hoewel de manier waarop dit gebeurt nog een klein beetje onhandig is, is het al wel beter dan dat je eerst iets moet uploaden naar Twitter of Facebook.

In de bovenstaande tweet van Nintendo of America kun je zien hoe het proces werkt. Wanneer je een screenshot gemaakt hebt en je hem opzoekt via het besturingssysteem, dan zie je tussen de opties een nieuwe knop staan. Dat is de knop waarmee je die content dus naar je mobiele telefoon stuurt. Vervolgens komt er een qr-code in beeld die je kunt scannen. Hiermee koppel je je Nintendo Switch aan je smartphone. De volgende qr-code die je scant, zorgt ervoor dat de video of screenshot overgeheveld wordt van systeem naar systeem.

Daarnaast is het mogelijk een lading screenshots en video’s via usb van je Switch of Switch Lite naar je pc te kopiëren. Hoewel dit nog steeds geen zaligmakende mogelijkheden zijn, is het wel fijn om te zien dat Nintendo, zo’n vier jaar na het uitbrengen van de console, hier nog eens naar kijkt.

Een andere, toffe optie is de mogelijkheid dat cloud saves nu automatisch gesynchroniseerd kunnen worden tussen verschillende Nintendo Switch-consoles. Zo hoef je dat dus niet meer handmatig te doen. Ook is er nu een Treding-pagina waarop je kunt checken wat je vrienden spelen, vinden we een snelkoppeling naar Switch Online op het thuisscherm (in het menu onderin) en kun je downloads prioriteren. Verder zijn er twaalf nieuwe iconen waaruit je kunt kiezen, ter ere van het 35-jarige bestaan van Super Mario Bros.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)