Nintendo Switch Lite is kleiner, goedkoper en alleen een handheld

10 juli 2019 2 Minuten 0 Reacties
nintendo-switch-lite-1

Nintendo heeft officieel de Nintendo Switch Lite uit de doeken gedaan. Deze versie van de spelcomputer kan niet op de tv aangesloten worden. Het apparaat heeft een kleiner scherm en de controllers kunnen dit keer niet losgemaakt worden zoals op het eerste model.

Dit is de Nintendo Switch Lite

Nintendo heeft de Nintendo Switch Lite gepresenteerd. Deze versie van de spelcomputer is ontworpen als een handheld, dus je kunt hem niet op je televisie gebruiken. Ook kun je de controllers niet losmaken. Nintendo heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is dit model een stuk lichter en zit aan de linkerkant dit keer een volwaardige d-pad (ook wel vierpuntdruktoets genoemd). De ingebouwde accu moet nu “iets” langer meegaan, al kon de nieuwe Nintendo of America-directeur Doug Bowser niet precies zeggen hoe lang.

Er zit een aangepaste chipset aan boord die ietwat energiezuiniger is. Bovendien hoeven de controllers niet apart stroom te hebben, waardoor er dus meer energie overblijft voor het systeem. Verder is er ook een kickstand aanwezig. Wanneer de Nintendo Switch Lite beschikbaar is, dan zal dat zijn in de kleuren grijs, turquoise en geel. Het scherm is gekrompen van 6,2- naar 5,5-inch, maar de resolutie is nog steeds 720p. Daardoor zullen games er op het eerste gezicht mogelijk scherper uitzien dan je nu gewend bent.

Het is wel mogelijk bestaande of nieuwe Joy-Con-controllers los aan te sluiten aan de Nintendo Switch Lite. Zo kun je dus nog steeds de minigames in 1-2 Switch spelen of Pokémon vangen in Pokémon Let’s Go Pikachu met motion controls. Omdat je nu alleen games in handheldmodus kunt spelen, kan dat dus op termijn gaan zorgen voor problemen met de compatibility. Op gamehoesjes staat al duidelijk aangegeven welke games in handheldmodus te spelen zijn. En de Nintendo eShop zal snel volgen met duidelijke waarschuwingen.

Verder verschillende spelcomputers niet van elkaar, op enkele uiterlijke kenmerken na die verder geen invloed hebben op je game-ervaring. Je kunt alle bestaande accessoires nog steeds gebruiken, zoals de eerdergenoemde Joy-Con-controllers, de Pro-controller en bijvoorbeeld de Pokéball-controller. In de VS gaat het apparaat 199 dollar kosten en komt die op 20 september uit. De Nintendo Switch Liter verschijnt ook in Nederland op 20 september, maar een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou moeten spelen op je Switch of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht. Ons volgende overzicht verschijnt op 21 juli aanstaande.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)