Nintendo brengt systeemupdate 8.0.0 uit voor Nintendo Switch

17 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-games

Nintendo heeft bekendgemaakt dat eigenaars van een Nintendo Switch vanaf nu de nieuwste systeemupdate kunnen downloaden. De update zorgt er onder meer voor dat je individuele savebestanden kunt verplaatsen naar andere Switch-spelcomputers.

Download de systeemupdate voor Nintendo Switch

Eigenaars van een Nintendo Switch kunnen vanaf nu een nieuwe systeemupdate downloaden. Deze update gooit meer kolen op het vuur van het gerucht dat er dit jaar twee nieuwe Switch-modellen aankomen. Gebruikers kunnen namelijk voortaan de individuele opslagbestanden van videogames van console naar console verplaatsen. Zo kun je een savebestand beginnen op de ene Switch en na het overzetten verdergaan op een andere console. Handig voor wanneer je de goedkopere mee wil meenemen in de lange treinreis.

Dankzij deze update hoef je dus niet meer te wachten tot ál je data is gedownload op de andere Nintendo Switch; het proces gaat nu een stuk sneller. De data op de eerste Switch zal dan wel worden verwijderd, maar gelukkig kun je er altijd voor kiezen om het proces om te draaien (al is automatische cloudsync natuurlijk nog een betere optie). Dit is echter allemaal speculatie. Vooralsnog heeft Nintendo niets bekendgemaakt over nieuwe Switch-modellen, maar dergelijke updates zorgen wel voor gezonde verwachtingen.

De nieuwe systeemupdate heeft gelukkig nog meer in petto. Zo zijn er vijftien nieuwe gebruikersiconen toegevoegd van de games Yoshi’s Crafted World en Splatoon 2. Verder kunnen gebruikers de volgorde van hun (digitale) software aanpassen op laatst gespeeld, totale speeltijd, softwaretitel en ontwikkelaar. Bovendien is er een nieuwe zoomfunctie, waardoor je sommige menuelementen mogelijk beter kunt lezen. De update wordt nu uitgerold en wordt automatisch gedownload, maar je kunt hem ook handmatig binnenhalen.

Advertentie

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou moeten spelen op je Nintendo Switch of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht. Ons volgende overzicht verschijnt in juni.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)