Nieuwe Xbox-app voor iOS streamt Xbox-spellen naar iPhone

28 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
xbox-one-x-new

Microsoft brengt binnenkort een update uit voor de Xbox-app op iOS, waardoor je je Xbox One-games kunt streamen naar je iPhone.

Xbox-games streamen naar je iPhone

Met de app krijg je toegang tot remote play: je kunt dan je Xbox-games, die geïnstalleerd staan op de spelcomputer, streamen naar je iPhone. Dit werkt anders dan Xbox Game Pass Ultimate (voorheen xCloud), waarmee je een bibliotheek aan videogames streamt die Microsoft zelf aanbiedt vanaf een externe server. De nieuwe functie is vergelijkbaar met Remote Play van de PlayStation 4, waarmee je je PlayStation-games op Android en iOS speelt.

Met de update voor de Xbox-app op iOS krijg je dus toegang tot je eigen games, over wifi, 4g of 5g. De app neemt als het ware de controle over over je spelcomputer onder of naast de tv, waardoor je hem dus ook alvast kunt aanzetten wanneer je bijna thuis bent. De console start dan op zonder geluid en zonder het lampje aan de voorkant de activeren. En als je klaar bent met iets regelen of met gamen, gaat de console wederom naar de slaapstand. Dit gebeurt ook wanneer er voor een bepaalde periode inactiviteit is.

Onlangs bracht Microsoft nog een update uit voor dezelfde app op Android en de update voor iOS bevat in feite dezelfde veranderingen en mogelijkheden. Zo kun je heel snel gameclips en screenshots downloaden, bewerken en delen. Die content heb je dan gemaakt op je Xbox One, of straks op je Series X of Series S. Ook kun je je bibliotheek beheren: je verwijdert of installeert juist games.

Verder is de ervaring een stuk sneller gemaakt in vergelijking met de vorige versie van de app. Het is een logische voorbereiding op de console die vanaf 10 november te koop en geleverd wordt (mits je hem vooruit besteld hebt). Op dit moment wordt de nieuwe app getest met leden van Testflight. Wanneer de app voor iedereen beschikbaar is, is helaas niet bekend.

Reacties (0)