Netflix wil in 2017 1.000 uur aan unieke content gaan uitbrengen

09 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Netflix heeft laten weten dat de streamingdienst duizend uur aan content wil produceren en uitbrengen in 2017. Met al die content wil het bedrijf zich verder distantiëren van concurrenten als Amazon en HBO, die momenteel ook meer eigen content maken.

1.000 uur aan nieuwe content op Netflix

Netflix maakt bekend dat het bedrijf duizend uur aan nieuwe en unieke content wil produceren en uitbrengen in 2017. Dat laat productmanager Todd Yellin weten tijdens een live uitzending op internet, waar hij uitlegt dat unieke content belangrijk is voor het bedrijf in de komende jaren. Hiermee wil de dienst zich ook steeds verder distantiëren van concurrerende streamingdiensten als Amazon Prime en natuurlijk HBO, die de laatste jaren ook steeds meer unieke content maken (zoals het fenomenale Westworld, bijvoorbeeld).

Vorig jaar produceerde Netflix nog zeshonderd uur aan unieke content voor zijn videostreamingdienst. HBO liet destijds weten dat cijfer te willen evenaren, maar het is nu niet bekend of de concurrent de duizend uur ook gaat halen. Amazon heeft nog geen cijfers naar buiten gebracht. Ondanks het feit dat het bedrijf zich meer op unieke content wil richten, wil het er niet voor zorgen dat gebruikers straks door de bomen het bos niet meer zien. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kunnen gebruikers sneller vinden wat ze willen kijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)