Netflix video-on-demand dienst definitief dit jaar naar Nederland

19 juni 2013 1 Minuut 2 Reacties
Netflix

Vorige week verschenen er al geruchten waarin gesproken werd over de lancering van populaire video-on-demand dienst Netflix in Nederland en vandaag heeft het bedrijf officieel bevestigd de dienst voor het einde van dit jaar nog beschikbaar te stellen voor Nederlandse consumenten.

Netflix naar Nederland

Netflix is één van de grootste video-on-demand diensten ter wereld en opereert in grote markten als de VS en Canada. Sinds vorig jaar is Netflix ook beschikbaar in een aantal Noord-Europese landen en dit jaar wordt ook Nederland hier aan toegevoegd. Hierdoor kunnen Nederlandse consumenten die beschikken over een internetverbinding populaire tv-series en films uit het grote aanbod van de dienst naar mobiele apparaten, computers en tv’s streamen. Deze content wordt zonder pauzes of commercials getoond, en de dienst kan via de aanbevelingsfunctie content aanbevelen op basis van je kijkgedrag.

Prijs en aanbod

De grote vraag is echter wat de prijzen voor de dienst gaan worden. In de VS betalen gebruikers 10 dollar per maand en krijgen hiermee onbeperkt toegang tot het aanbod van Netflix. Daarnaast is het niet duidelijk of het complete aanbod dat Netflix in de VS heeft ook naar Nederland komt.

Netflix heeft inmiddels deals gesloten met diverse grote distributeurs en filmstudio’s. Zo werd eerder deze week bekend dat vanaf 2014 populaire series en films van filmstudio Dreamworks als eerste via de dienst te bekijken zijn. Ook liet het bedrijf eerder dit jaar weten zelf series in de hoge 4K resolutie te gaan produceren en in 2014 te beginnen met het streamen van 4K-content.

Reacties (2)